Suvikõrvitsa-tomativorm fetaga

Kerge suvine roog - valmistage seda siis, kui on suvikõrvitsate ja tomatite kõrghooaeg.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2-3 suvikõrvitsat

500 g fetajuustu

3-4 tomatit

kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

musta pipart

Munasegu:

10 muna

1.25 dl piima

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad ratasteks, viiluta tomatid, lõika fetajuust kuubikuteks.

Määri 25x30 cm ahjuvorm õliga. Laota põhjale kiht suvikõrvitsaviile, puista peale tüümiani ja pipart.

Puista peale pool fetajuustukuubikuteks, siis kiht tomativiile, millele puista jälle tüümiani ja pipart. Nüüd kiht suvikõrvitsat ja ülejäänud fetajuust, peale tüümiani ja pipart.

Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu aedviljadele ja fetajuustule.

Kõige peale laota ülejäänud tomativiilud, maitsesta tüümiani ja pipraga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-60 minutit, kuni munasegu on hüübinud.

Serveeri rohelise salatiga.

Retsept on mugandatud Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 18.08.2010 19:45

tõeliselt hea õhtusöök koos värske salatiga. tomateid panin küll rohkem kui retsept ette nägi.

Pille
postitatud 07.09.2018 22:03

Liilia saadetud foto:

Eha-Liis
postitatud 19.06.2013 20:58

Tundub väga maitsev . Proovin küll ära .

Tiina
postitatud 15.08.2013 20:04

Mulle väga meeldis. Koguseid muutsin vastavalt sööjate arvule ja tüümianile lisaks sai muud maitserohelist ka.

Ilse
postitatud 07.09.2018 21:22

Tegin 5 munaga ja tuli täitsa hea. Teinekord paneks võibolla natuke küüslauku ka vahele.

Vernanda
postitatud 24.01.2022 11:48

Tehtud!

Raili Remmelg
postitatud 04.09.2022 20:20

Proovisime täna suvikõrvitsa-tomativormi fetaga. Söödav!