500-700 g sea sisefileed
Marinaad:0.5 dl rapsiõli
0.5 laimi või sidruni mahl
2-3 sl kecap manis magusat sojakastet
soola ja musta pipart
riivitud värsket ingverijuurt
Prae sea sisefilee praepannil ümberringi kaunilt pruuniks. Tõsta filee kitsasse ahjuvormi ning küpseta 120-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni lihatermomeeter näitab lihatüki temperatuuriks 61-67 kraadi.
Sega rapsiõli, Kecap Manis sojakaste, laimimahl. Maitsesta riivitud ingveri ning purustatud pipraga. Kalla marinaad liha peale vormi, riivi peale veei ingverit. Lase jahtuda ja järgmise päevani maitsestuda.
Lõika viiludeks, puista peale soolahelbeid.
Retsept on Soome ajakirjast Gourmet (2/2008). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kuna magusat sojakastet kuskilt ei leidnud, siis kasutasin tavalist ja lisasin magustamise eesmärgil natukene vahtrasiirupit. Liha tuli väga pehme ja mõnus. Mina sõin külmalt (nagu pildil), teine pool otsustas ahjus siiski liha soojaks lasta. Ka talle maitses väga.
Mul ka seda Ketjap Manist ei olnud, õigemini oli vähe. Panin siis tumedat 2 spl sojakastet ja lisasin 1 spl oma keedetud kuusevõrsesiirupit. Väga sarnane sai ;) Liha oli ka väga pehme ja maitsev. Ehk teinekordki ;)
Ingverisiga
Ingveri, laimi ja magusa sojakastme (Ketjap Manis) segus marineeritud sea sisefilee.