Ingverisiga

Ingveri, laimi ja magusa sojakastme (Ketjap Manis) segus marineeritud sea sisefilee.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500-700 g sea sisefileed

Marinaad:

0.5 dl rapsiõli

0.5 laimi või sidruni mahl

2-3 sl kecap manis magusat sojakastet

soola ja musta pipart

riivitud värsket ingverijuurt

Valmistamine

Prae sea sisefilee praepannil ümberringi kaunilt pruuniks. Tõsta filee kitsasse ahjuvormi ning küpseta 120-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni lihatermomeeter näitab lihatüki temperatuuriks 61-67 kraadi.

Sega rapsiõli, Kecap Manis sojakaste, laimimahl. Maitsesta riivitud ingveri ning purustatud pipraga. Kalla marinaad liha peale vormi, riivi peale veei ingverit. Lase jahtuda ja järgmise päevani maitsestuda.

Lõika viiludeks, puista peale soolahelbeid.

Nipid ja soovitused:

  • Tee Indoneesia magus ketcap manis sojakaste ise. Retsepti leiad siit.


Retsept on Soome ajakirjast Gourmet (2/2008). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 15.04.2010 10:00

Kuna magusat sojakastet kuskilt ei leidnud, siis kasutasin tavalist ja lisasin magustamise eesmärgil natukene vahtrasiirupit. Liha tuli väga pehme ja mõnus. Mina sõin külmalt (nagu pildil), teine pool otsustas ahjus siiski liha soojaks lasta. Ka talle maitses väga.

Pille
postitatud 25.12.2016 11:02

Üllekas saatis sellise pildi:

Ilse
postitatud 26.12.2016 14:02

Mul ka seda Ketjap Manist ei olnud, õigemini oli vähe. Panin siis tumedat 2 spl sojakastet ja lisasin 1 spl oma keedetud kuusevõrsesiirupit. Väga sarnane sai ;) Liha oli ka väga pehme ja maitsev. Ehk teinekordki ;)