Cinnabon e. rikkaliku kaneelitäidisega pärmitainakeerud toorjuustuvõõbaga

Cinnabon® on USA pagaritoodete kett, mis asutati 1985. aastal. Nende hitt-tooteks on justnimelt selline rammus kaneelirull. Copycat retsept.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2,25 tl kuivpärmi

2,5 dl leiget piima

100 g suhkrut

75 g toasooja pehmet võid

1 tl soola

2 muna

575 g nisujahu

Täidis:

2.4 dl pruuni suhkrut

3 sl jahvatatud kaneeli

75 g toasooja pehmet võid

Toorjuustuglasuur:

85 g toasooja pehmet võid

175 g tuhksuhkrut

4 sl toasooja toorjuustu

0,5 tl vanilliekstrakti

näpuotsaga soola

Valmistamine

Valmista esmalt pärmitainas. Sega kuivained omavahel (sh kuivpärm), siis lisa pehme või, munad, sega/sõtku läbi. Sega juurde käesoe piim ning sõtku/sega tainas ühtlaseks. (Kui sõtkud käsitsi, siis seni, kuni tainas kausi külgedelt lahti lööb). 

Kata tainakauss kinni ning lase soojas tuulevaikses kohas umbes tund aega kerkida või kuni tainas on kahekordseks kerkinud. 

Sega täidise jaoks kaneel ja suhkur väikeses kausis. 

Määri 23x33 cm ahjupann võiga. 

Rulli kerkinud tainas kergelt jahusel laual lahti, kuni see on umbes 30x40 cm ristkülik; tainaplaat peaks olema umbes 6 mm paksune. Määri täidisesse mõeldud 75 g pehmet võid ühtlaselt tainaplaadile, siis puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur. 

Keera tainas pikemast küljest korralikult rulli. 

Lõika tainas 3,75 cm laiusteks juppideks ning tõsta ahjupannile üksteise kõrvale. Kata puhta köögirätikuga või toidukilega ja lase veel 30 minutit kerkida või kuni rullid on kenasti pontsakaks kerkinud. 

Kuumuta ahi 175 C. Pane ahjupann ahju ja küpseta 20 minutit või kuni kuklid on kenasti kuldpruunid. Täpne aeg sõltub konkreetsest ahjust!

Toorjuustuglasuuri jaoks sega kõik ained elektrimikseriga ühtlaseks. Määri toorjuustuglasuur soojadele saiakestele. 

Nipid ja soovitused:

  • Kontrolli, et kuivpärm poleks aegunud!
  • Piim ei tohiks kuivpärmi puhul olla üle 42C, muidu pärm ei kerki (presspärmi puhul üle 37C). 
  • Ehtsates Cinnabon® kuklites kasutatakse Makara® kaneeli, mis on pärit Indoneesiast Lääne-Sumatra mägedest. Cinnabon® keti kaneelirull (Cinnabon® Classic Roll) kaalub 268 grammi ja sisaldab 880 kcal. Siinse retsepti järgi saad veidi väiksemad saiakesed.  

Retsept mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR