2,25 tl kuivpärmi
2,5 dl leiget piima
100 g suhkrut
75 g toasooja pehmet võid
1 tl soola
2 muna
575 g nisujahu
Täidis:2.4 dl pruuni suhkrut
3 sl jahvatatud kaneeli
75 g toasooja pehmet võid
Toorjuustuglasuur:85 g toasooja pehmet võid
175 g tuhksuhkrut
4 sl toasooja toorjuustu
0,5 tl vanilliekstrakti
näpuotsaga soola
Valmista esmalt pärmitainas. Sega kuivained omavahel (sh kuivpärm), siis lisa pehme või, munad, sega/sõtku läbi. Sega juurde käesoe piim ning sõtku/sega tainas ühtlaseks. (Kui sõtkud käsitsi, siis seni, kuni tainas kausi külgedelt lahti lööb).
Kata tainakauss kinni ning lase soojas tuulevaikses kohas umbes tund aega kerkida või kuni tainas on kahekordseks kerkinud.
Sega täidise jaoks kaneel ja suhkur väikeses kausis.
Määri 23x33 cm ahjupann võiga.
Rulli kerkinud tainas kergelt jahusel laual lahti, kuni see on umbes 30x40 cm ristkülik; tainaplaat peaks olema umbes 6 mm paksune. Määri täidisesse mõeldud 75 g pehmet võid ühtlaselt tainaplaadile, siis puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur.
Keera tainas pikemast küljest korralikult rulli.
Lõika tainas 3,75 cm laiusteks juppideks ning tõsta ahjupannile üksteise kõrvale. Kata puhta köögirätikuga või toidukilega ja lase veel 30 minutit kerkida või kuni rullid on kenasti pontsakaks kerkinud.
Kuumuta ahi 175 C. Pane ahjupann ahju ja küpseta 20 minutit või kuni kuklid on kenasti kuldpruunid. Täpne aeg sõltub konkreetsest ahjust!
Toorjuustuglasuuri jaoks sega kõik ained elektrimikseriga ühtlaseks. Määri toorjuustuglasuur soojadele saiakestele.
Retsept mugandatud siit.
Cinnabon e. rikkaliku kaneelitäidisega pärmitainakeerud toorjuustuvõõbaga
Cinnabon® on USA pagaritoodete kett, mis asutati 1985. aastal. Nende hitt-tooteks on justnimelt selline rammus kaneelirull. Copycat retsept.