Munalikööri-kausitort

Trifle e. Briti köögist pärit kihiline kausitort, mis sobib eriti hästi jõulupühade lauale.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

0.75 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl piparkoogimaitseainet

Mascarpone-munalikööripuding:

4.5 dl piima

3 munakollast

2 sl maisitärklist

4 sl suhkrut

4 sl munalikööri

500 g toasooja mascarpone toorjuustu

Marjakompott:

600 g punaseid (külmutatud) marju - näiteks

vaarikaid

punaseid sõstraid

jõhvikaid

1 dl suhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt biskviitpõhi. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas 6-8 minutit.
Kummuta saadud biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberilehele ning lase jahtuda.

Valmista puding. Kuumuta piim potis keemiseni.
Klopi kausis munakollased, maisitärklis, suhkur ja vanillsuhkur. Klopi vispliga pidevalt segades juurde kuum piim.
Kalla segu uuesti potti ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Ära keeda!!! Tõsta pott tulelt, sega juurde munaliköör ning lase jahtuda.
Sega juurde toasoe mascarpone.

Lõika biskviitpõhi tükkideks ning laota need vähemalt 2-liitrise klaaskausi põhajle.

Pane marjad ja suhkur potti ning kuumuta, kuni suhkur sulab ja marjad kergelt katki keevad. (Jõhvikad võivad terveks jääda). Lase jahtuda, siis kalla kausis olevatele biskviiditükkidele.

Tõsta peale mascarpone-munalikööri puding.

Kata kauss toidukilega ning lase jahedas paar tundi maitsestuda.

Vahetult enne serveerimist kaunista tervete (sulatatud) marjadega.

Retsept on Soome ajakirjast Kotiliesi (Munatotitrifle)

LISA KOMMENTAAR

Helsa
postitatud 29.12.2014 17:45

Olen seda kaks aastat jõululauale teinud ning kõik, ligi 20 suglast, on sellega rahule jäänud. Kogemuse põhjal annan siiski mõned soovitused. Esiteks, marjad ja kreem võivad vabalt olla 2-kordse kogusega võrreldes biskviidiga. Likööri panen tunduvalt rohkem, sest retsepti koguse juures ei jäänud maitse eriti tunda. Tõenäoliselt läheb kordamisel ka järgmisel aastal.