4 muna
1.5 dl suhkrut
1.5 dl nisujahu
0.5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:350 g magusat rabarbripüreed
200 g suhkruga ja sidruniga maitsestatud kohupiima
Niisutamiseks:1.75 dl vett
2 sl sidrunimahla
Kattekreem:2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:250-500 g Fazeri rohelisi pallikujulisi marmelaadikomme
150 g rohelisi viinamarju
1-2 kiivit
värsket sidrunmelissi
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel, sõelu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumisel siinil umbes 30 minutit (kontrolli koogi küpsust tikuga - see peab koogi keskele torgates puhtaks jääma).
Lase koogil vormis veidi jahtuda, siis võta vormist välja. Jahtunud biskviitpõhi lõika kolmeks kihiks.
Sega keedetud ja püreestatud rabarbri hulka sidruniga maitsestatud kohupiim.
Niisuta alumine biskviidikiht sidruniveega, määri peale pool kreemist. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, niisuta see sidruniveega ja määri peale ülejäänud kreem. Tõsta peale ülemine biskviidikiht ja niisuta ka see sidruniveega.
Kata tort toidukilega, aseta peale nt väike lõikelaud raskuseks. Lase tordil jahedas vähemalt 4 tundi, soovitavalt üle öö, taheneda ja maitsestuda.
Vahusta rõõsk koor, maitsesta vanillisuhkruga. Määri vahukoor tordi peale ja külgedele. Kaunista poolitatud roheliste marmelaadipallidega, viinamarjadega ja viilutatud kiividega, lisaks veel sidrunmelissilehtedega.
Serveeri kohe.
Retsept on Soome veebilehelt Pirkka (Raikas kevätkakku). Pildi tegi Kaare.
Kevadine tort
Biskviittort on täidetud rabarbri-kohupiimakreemiga ning kaunistatud kiivide, roheliste viinamarjade ning Fazeri roheliste marmelaadipallidega.