Maguskartulivorm

Soomlaste jõuluvormide ainetel tehtud maguskartuli- e. bataadivorm.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg maguskartulit e. bataati

2 dl 35% rõõska koort

1 dl riivsaia

0.5 dl siirupit

1 tk muna

2 sl õli

1 tl soola

0.25 tl valget pipart

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

0.25 tl ingveripulbrit

Peale:

riivsaia ja veidi võid

Valmistamine

Koori maguskartulid ja lõika sektoriteks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna vesi, siis tambi bataadid katki.
Sega juurde ülejäänud ained, klopi elektrimikseriga kohevaks.
Kalla võitatud ahjuvormi, puista peale riivsaia ja võitükikesi.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 2 tundi.

Retsept on pärit Pastanjauhantaa toidublogist.
LISA KOMMENTAAR