2 kg sea kamaraga abatükk, kondita
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl purustatud apteegitilliseemneid
1 sl purustatud musta pipart
1 sl hakitud värsket rosmariini
2 peenelt hakitud loorberilehte
1 tl soola
3 dl kuiva valget veini
Laota lihatükk laual "lahti", vajadusel noaga kaasa aidates, kuni saad võimalikult lameda lihatüki.
Sega hakitud küüslauk, purustatud apteegitilliseemned ja pipraterad, hakitud rosmariin ja loorberilehed ja sool. Puista ühtlaselt lihatükile ning masseeri maitsesegu lihasse. Aseta vaagnale, kata pealt fooliumiga ning pane vähemalt 4 tunniks kuni 24 tunniks jahedasse maitsestuma.
Keera lihatükk uuesti rulli, seo puuvillase nööriga regulaarse vahemaa tagant kinni, et lihatükk ühtlase kuju omandaks.
Hoia enne küpsetamist tund aega toatempratuuril.
Aseta lihatükk ahjupannile ning küpseta 180-kraadises ahjus 2 tundi, aeg-ajalt pannileemega üle kallates. Tund aega peale ahjupanekut vala pannile valge vein.
Eemalda lihatükk ahjust, tõsta serveerimisvaagnale ja vala peale pannimahlad. Kata hoolikalt fooliumiga ning lase 15 minutit puhata.
Serveeri hautatud ubade ning hooajalise salatiga.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Slow-roasted pork with fennel and black pepper, November 2009, Mary Cadogan). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tegin ajakirja Kodu&Aed detsembrinumbrisse ja mulle meeldis väga. Kasutasin kamaraga praetükki, kamar jäi imeliselt krõbe, aga mitte kõva!
Aeglaselt röstitud seapraad apteegitilliseemnetega
UUS PILT LISAMISEL!
Apteegitilli- e. fenkoliseemned lisavad seapraele huvitava maitsenüansi. Algretseptis kasutatakse kamaraga ja kondita abatükki