Sega piparkoogitainale juurde piim, munad ja veidi õli, nii et tainas jääks hapukoore paksuseks. Vajadusel võid lisada veidi jahu.
Lase tainal 24 tundi seista, siis küpseta vahvlid.
Retsept on raamatust "Väärt Eesti toidud: 377 retsepti rõõmu valmistamiseks" (Rahva Kokaraamat, autoriks Valve Merilain Jõgevamaalt). Pildi tegi Kaare.
Piparkoogitaigen oli tehtud Nami-nami jõulupiparkookide retsepti järgi ja peaks ütlema, et vahvlite retseptis tasub usaldada sisetunnet ja piima panna taigna paksuse mitte retsepti järgi.
päris liitrit seda piima ikka ei kulunud, aga ma soovitaks suhkrut lisada. Vahvlite austajad on reeglina harjunud, et vahvlid on üsna magusad, aga need jäävad pigem sellised vähemagusad.
Piparkoogivahvlid
Piparkoogitainast saab ka vahvleid küpsetada. Täida vahvlid vahukoore või jäätisega ja kaunista puuviljadega.