Piparkoogivahvlid

Piparkoogitainast saab ka vahvleid küpsetada. Täida vahvlid vahukoore või jäätisega ja kaunista puuviljadega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg piparkoogitainast

5 dl piima

2 muna

veidi õli

Valmistamine

Sega piparkoogitainale juurde piim, munad ja veidi õli, nii et tainas jääks hapukoore paksuseks. Vajadusel võid lisada veidi jahu.
Lase tainal 24 tundi seista, siis küpseta vahvlid.

Retsept on raamatust "Väärt Eesti toidud: 377 retsepti rõõmu valmistamiseks" (Rahva Kokaraamat, autoriks Valve Merilain Jõgevamaalt). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 28.11.2010 19:55

Minu arvates võiks piima küll poole vähem panna- jääks tugevam piparkoogimaitse.

Pille
postitatud 31.12.2016 15:41

Martiina foto:

Silja
postitatud 06.12.2010 13:50

Piparkoogitaigen oli tehtud Nami-nami jõulupiparkookide retsepti järgi ja peaks ütlema, et vahvlite retseptis tasub usaldada sisetunnet ja piima panna taigna paksuse mitte retsepti järgi.

Pille
postitatud 31.12.2016 15:41

Silja foto:

Tziiki
postitatud 29.12.2012 21:41

päris liitrit seda piima ikka ei kulunud, aga ma soovitaks suhkrut lisada. Vahvlite austajad on reeglina harjunud, et vahvlid on üsna magusad, aga need jäävad pigem sellised vähemagusad.

Hexy
postitatud 08.12.2013 17:30

Piima panin vähem nagu soovitati. Mulle väga ei maitsenud.

Kaare
postitatud 03.01.2017 15:47

Veeretasin piparkoogitainast väikesed pallikesed ja küpsetasin pisikesed vahvlid. Ei hakanud taina vedeldamisega vaeva nägema :)