Jõhvikatega pidusai

Veidi jõulusem versioon Nami-Nami tavalisest pidusaiast. Fariinsuhkur teeb saia mõnusalt karamelliseks, jõhvikad lisavad värvi ja särtsu. Kui kasutad suuri kultuurjõhvikaid, siis võid need esmalt väiksemaks hakkida.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g värsket pärmi

0.5 dl käesooja vett

100 g võid

3 dl toasooja piima

0.5 tl soola

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl jahvatatud kardemoni

600-650 g nisujahu (u 12 dl)

Vahele:

75 g pehmet toasooja võid

75 g fariinsuhkrut

100 g jõhvikaid

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Lahusta pärm soojas vees. 

Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.

Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. 

Täidise jaoks pehmenda või.

Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. 

Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri igale tainatükile peale kolmandik pehmest võist, siis puista peale kolmandik fariinsuhkrust ning seejärel kolmandik jõhvikatest. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse rõngasvormi* teineteise kõrvale.

Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.

Nipid ja soovitused:

  • Sellest kogusest jätkub umbes 30 cm vormi jaoks. Võid kasutada ka väiksemat vormi ning lisaks pidusaiale küpsetada ka lihtsalt jõhvikasaiakesi.
  • Veel pidusaiaretsepte Nami-Namis

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.11.2015 15:21

Oi, kui mõnus sai! Tegin pool kogust, ilmselgelt jäi väheks :) Isegi lapsed sõid hapude marjadega saia.

Marit
postitatud 22.05.2016 10:53

Kiidan retsepti väga, kuna sai väga mahlane ja säilis pehmena ka järgmisel päeval.