50 g värsket pärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl toasooja piima
0.5 tl soola
85 g suhkrut (1 dl)
1 tl jahvatatud kardemoni
600-650 g nisujahu (u 12 dl)
Vahele:75 g pehmet toasooja võid
75 g fariinsuhkrut
100 g jõhvikaid
Serveerimiseks:Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Täidise jaoks pehmenda või.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.
Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri igale tainatükile peale kolmandik pehmest võist, siis puista peale kolmandik fariinsuhkrust ning seejärel kolmandik jõhvikatest. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse rõngasvormi* teineteise kõrvale.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Jõhvikatega pidusai
Veidi jõulusem versioon Nami-Nami tavalisest pidusaiast. Fariinsuhkur teeb saia mõnusalt karamelliseks, jõhvikad lisavad värvi ja särtsu. Kui kasutad suuri kultuurjõhvikaid, siis võid need esmalt väiksemaks hakkida.