1 tükeldatud küülik
soola ja musta pipart
3 sl magedat võid või oliiviõli
4 sl kalvadost
1 peenelt hakitud sibul
4 viilutatud küüslauguküünt
5 dl veidi puuviljalist valget veini (nt Gewürtztraminer/Riesling)
3 sl teralist sinepit
1 sl sinepiseemneid
1 sl kuivatatud salveid
4 sl crème fraîche'i või 35% rõõska koort
Serveerimiseks:võiga segatud keedetud munanuudleid
Loputa tükeldatud küülik külma vee all, siis patsuta kuivaks ja maitsesta korralikult soola ja pipraga. Veereta lihatükke kergelt jahus, raputa liigne jahu minema.
Kuumuta või või õli paksupõhjalises ahjupotis. Pruunista küülikutükid mõlemalt poolt, neid kord ringi keerates (10-12 minutit mõõdukalt tugeval kuumusel). Vala juurde kalvados ning kuumuta pool minutit (ettevaatust - kalvados võib hetkeks põlema minna, kuni alkohol aurustub).
Võta küülikutükid potist välja ja pane kõrvale.
Alanda kuumust ning lisa potti sibul ja küüslauk. Prae keskmisel kuumusel umbes 7 minutit, kuni sibul pehmeneb, aga ei pruunistu.
Lisa potti vein, sinep, sinepiseemned ja salvei. Seejärel tõsta potti uuesti küülikutükid. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ning tõsta kogu kupatus 200-kraadisesse ahju 40-45 minutiks. Küülik peaks selle aja jooksul täiesti pehmeks küpsema.
Tõsta pott pliidi peale, võta liha potist välja ja tõsta serveerimisvaagnale. Lisa potti creme fraiche ja kuumuta 5-15 minutit, kuni kaste paksneb.
Kalla kaste küülikutükkidele ja serveeri kohe.
Retsept on Michael Robertsi raamatust "Parisian home cooking: conversations, recipes, and tips from the cooks and food merchants of Paris"). Pildi tegi Ilse.
Hautatud küülik sinepi ja kalvadosiga
Ragout de lapin moutardé et flambé au Calvados. Küülik flambeeritakse esmalt kalvadosiga, siis hautatakse valves veinis. Roa valmistamiseks läheb vaja ahjupotti, millel kaas tugevasti peale käib - siis ei lähe niiskus kaduma.
Serveeri seda võiga segatud keedetud munanuudlitega.