Kohev porruvorm

Kohev porrusuflee sobib hästi nii iseseisva roana kui ka liha kõrvale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1.25 dl ehk 75 g nisujahu

4 dl piima

4 muna

1 tl meresoola

purustatud musta pipart

300 g viilutatud porrut (umbes 3 porrut)

75 g riivitud tavalist juustu või parmesani

Valmistamine

Eralda munakollased munavalgetest.

Kuumuta potis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lisa vähehaaval piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda tasasel tulel läbi, kuni kaste pakseneb. Lase veidi jahtuda.

Klopi ükshaaval juurde munakollased. Lisa sool, pipar ja porrurõngad ja enamik juustust.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega pool munavalgevahust porrutaina hulka, siis sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht.

Vala segu 2liitrisesse hästi võitatud sufleevormi, puista peale ülejäänud juust ja küpseta 175kraadise ahju allosas umbes 40 minutit, kuni suflee on pealt kuldne ja kenasti kerkinud.

LISA KOMMENTAAR

Nummikene
postitatud 16.11.2008 10:13

Maitses täitsa hästi, äi kurtis vaid, et soola vähevõitu ja magusapoolne.

Reedehommik
postitatud 25.04.2009 08:34

Väga maitsev ja ka ilus vaadata, selline kohev ja heleroheline :)