1 l lihapuljongit
4-5 kartulit
Keedutainaklimbid:2 dl vett
1 sl võid
2 dl nisujahu
1 muna
veidi soola
Serveerimiseks:hakitud värsket tilli
ja peterselli
Valmista esmalt klimbitainas. Selleks aja väikeses paksupõhjalises potis vesi ja või keema. Lisa sool ja kogu jahu ning sega energiliselt, kuni keedunõu keskele moodustub ühtlane läikiv tomp.
Tõsta pott tulelt ja kummuta tainas kaussi, lase 5 minutit jahtuda. Klopi juurde muna ja mikserda, kuni tainas on ühtlane ja läikiv.
Supi tegemiseks keeda kooritud ja tükeldatud porgandid lihapuljongis poolpehmeks.
Lisa kartulitükid ja keeda pehmeks.
Tõsta pott tulelt ja kata kaanega.
Aja vahepeal suures laias potis paar liitrit vett keema. Maitsesta vesi soola või poole puljongikuubikuga.
Võta klimbitainast kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesed portsud ning libista keevasse vedelikku. Klimbid on valmis, kui need paisuvad ja pinnale kerkivad.
Tõsta valmis klimbid vahukulbi abil supi sisse, sega suure lusikaga õrnalt läbi ja lase kaane all pisut maitsestuda.
Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.
Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009)
Meie pere lemmiksupp, kiire ja lihtne valmistada.Olen teinud ka lihaga varjanti.
Peab vist klassikutelt abi otsima (veidi parafraseerides): ka sibulat ei pandagi?
Klimbid feilisid mul kahjuks täielikult...olen alati teismoodi teinud ja ei saa aru, mis sinna 2dl vett vaja on?
Need on keedutainaklimbid ja seda 2 dl vett on vaja 2 dl jahu sidumiseks. Kurb, et ebaõnnestusid.
Minul ei tule selle koguse jahuga klimbid välja. Raske segada ja jahu jääb kuivaks. Panen poole vähem jahu ja tainas saab õhulisem ja küpseb paremini läbi. Mina teen alati topeltkoguse, 4 dl vett ja 2 dl jahu, 2sl võid, 2 muna, pool tl soola ja 2 tl suhkrut. Aga muidu, parim klimbiretsept!
Mina teen klimpe nii ja soovitan teistelegi: võta keedetava supi seest leent kaussi ja lse pisut jahtuda, lisa 1 lahti klopitud muna või klopi samas kausis kahvliga, seejärel segan juurde mannat mitte jahu ja klimbid tulevad head sõmerad. Head proovimist!
Suur tänu Marele, selle suurepärase klimbi meisterdamise õpetuse eest! Tegin küll peamiselt nisujahust ja lisasin juurde mannat, aga mõnus konsistents sai tõesti nii!
Klimbisupp keedutainaklimpidega
Selle supi omapäraks on keedutainast klimbid, mis alguses ehmatavalt suureks paisuvad, aga jahtudes normaalmõõtmetesse vajuvad. Sama retsepti järgi võid teha klimpe ka piimasupi sisse.