Klimbisupp keedutainaklimpidega

Selle supi omapäraks on keedutainast klimbid, mis alguses ehmatavalt suureks paisuvad, aga jahtudes normaalmõõtmetesse vajuvad. Sama retsepti järgi võid teha klimpe ka piimasupi sisse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l lihapuljongit

2 porgandit

4-5 kartulit

Keedutainaklimbid:

2 dl vett

1 sl võid

2 dl nisujahu

1 muna

veidi soola

Serveerimiseks:

hakitud värsket tilli

ja peterselli

Valmistamine

Valmista esmalt klimbitainas. Selleks aja väikeses paksupõhjalises potis vesi ja või keema. Lisa sool ja kogu jahu ning sega energiliselt, kuni keedunõu keskele moodustub ühtlane läikiv tomp.

Tõsta pott tulelt ja kummuta tainas kaussi, lase 5 minutit jahtuda. Klopi juurde muna ja mikserda, kuni tainas on ühtlane ja läikiv.

Supi tegemiseks keeda kooritud ja tükeldatud porgandid lihapuljongis poolpehmeks.
Lisa kartulitükid ja keeda pehmeks.

Tõsta pott tulelt ja kata kaanega.

Aja vahepeal suures laias potis paar liitrit vett keema. Maitsesta vesi soola või poole puljongikuubikuga.

Võta klimbitainast kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesed portsud ning libista keevasse vedelikku. Klimbid on valmis, kui need paisuvad ja pinnale kerkivad.

Tõsta valmis klimbid vahukulbi abil supi sisse, sega suure lusikaga õrnalt läbi ja lase kaane all pisut maitsestuda.

Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.

Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009)

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 08.12.2009 13:16

Meie pere lemmiksupp, kiire ja lihtne valmistada.Olen teinud ka lihaga varjanti.

Ullike
postitatud 10.12.2009 00:09

Peab vist klassikutelt abi otsima (veidi parafraseerides): ka sibulat ei pandagi?

kz
postitatud 08.03.2011 20:25

Klimbid feilisid mul kahjuks täielikult...olen alati teismoodi teinud ja ei saa aru, mis sinna 2dl vett vaja on?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 09.03.2011 09:06

Need on keedutainaklimbid ja seda 2 dl vett on vaja 2 dl jahu sidumiseks. Kurb, et ebaõnnestusid.

Triin
postitatud 16.10.2011 18:43

Minul ei tule selle koguse jahuga klimbid välja. Raske segada ja jahu jääb kuivaks. Panen poole vähem jahu ja tainas saab õhulisem ja küpseb paremini läbi. Mina teen alati topeltkoguse, 4 dl vett ja 2 dl jahu, 2sl võid, 2 muna, pool tl soola ja 2 tl suhkrut. Aga muidu, parim klimbiretsept!

Mare
postitatud 06.12.2014 13:33

Mina teen klimpe nii ja soovitan teistelegi: võta keedetava supi seest leent kaussi ja lse pisut jahtuda, lisa 1 lahti klopitud muna või klopi samas kausis kahvliga, seejärel segan juurde mannat mitte jahu ja klimbid tulevad head sõmerad. Head proovimist!

Jane
postitatud 21.09.2020 20:45

Suur tänu Marele, selle suurepärase klimbi meisterdamise õpetuse eest! Tegin küll peamiselt nisujahust ja lisasin juurde mannat, aga mõnus konsistents sai tõesti nii!