Rannarahva angerjasupp

Traditsiooniline rannarahva supp, mida serveeriti pulmades ja muudelgi üritustel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem angerjas

2 sl võid

1 suur sibul

2 porgandit

1 porru

1 dl seeni

2 hapukurki

4-5 kartulit

soola ja musta pipart

2 l kalapuljongit

kimp tilli

sidrunit soovi korral

Valmistamine

Lõika angerjas 3 cm juppideks. Lõika köögiviljad ühesuurusteks kuubikuteks. 

Sulata potis või, pruunista selles angerjatükid. Lisa sibul, porgand, seened, hapukurk ja porru. Maitsesta soola-pipraga.

Kalla peale puljong ja lase keema. Lisa kartul ja keeda seni, kuni kala ja köögiviljad on küpsed.

Serveerimisel lisa hakitud tilli ja igasse taldrikusse sidruniviil.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Harri Ilvese raamatust "Kala ja mereannid" (100 rooga). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

tix
postitatud 16.10.2010 22:34

Päris hea supp.mina panin praetud kukeseeni,natuke vänge sai.järgmisel korral kasutan lahjemaid seeni aga muidu hea supp

Ilse
postitatud 31.10.2021 12:27

Sai väga hea supp, kollakad kukeseened lisasid peale maitse ka toredt värvikirevust juurde.