Panang kana pähklite ja ananassiga

Tai köögist pärit roog, siinkohal Soome muusiku Iiro Rantala retsepti järgi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 kanafilee peenikeste ribadena

1 suurem sibul

2 dl india pähkleid või maapähkleid (arahhis)

2-3 sl Panang karripastat

400 g purk kookospiima

400 g purk ananassi tükke

2 sl kalakastet

1 laimi mahl ja riivitud koor

2 sl mett või siirupit

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

keedetud basmatiriisi

Valmistamine

Kuumuta pannil õli, lisa kanafileeribad ning sibul ja prae 2 minutit. Lisa pähklid ning pruunista need kergelt.

Lisa karripasta, kuumuta paar minutit.

Lisa kookospiim. Alanda kuumust ning lase tasasel tulel podiseda 15-20 minutit.

Lisa ananassiviilud, kalakaste, laimimahl ja riivitud laimikoor, mesi. Kuumuta läbi.

Kaunista koriandriga, serveeri basmati riisiga.

Loe veel:

Phanaeng (tai k: พะแนง, ka phanang, panang jm) on punane Tai karri, mis on paks, soolane ja magus, maitset annab kahvrilaim. Phanaeng karripasta  praetakse kookospiimaga, tulemuseks on kreemjas kaste. Phanaeng karripasta sisse lähevad kuivatatud tšillid, kalganijuur, sidrunhein, kahvrilaim, koriandrijuur ja -seemned, vürtsköömned, küüslauk, šalott, krevetipasta, sool ja maapähklid. 

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (19/2009, Kanaa Panang a la Iiro)

LISA KOMMENTAAR