2 sl õli
1 kanafilee peenikeste ribadena
1 suurem sibul
2 dl india pähkleid või maapähkleid (arahhis)
2-3 sl Panang karripastat
400 g purk kookospiima
400 g purk ananassi tükke
2 sl kalakastet
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 sl mett või siirupit
värsket koriandrit
Serveerimiseks:keedetud basmatiriisi
Kuumuta pannil õli, lisa kanafileeribad ning sibul ja prae 2 minutit. Lisa pähklid ning pruunista need kergelt.
Lisa karripasta, kuumuta paar minutit.
Lisa kookospiim. Alanda kuumust ning lase tasasel tulel podiseda 15-20 minutit.
Lisa ananassiviilud, kalakaste, laimimahl ja riivitud laimikoor, mesi. Kuumuta läbi.
Kaunista koriandriga, serveeri basmati riisiga.
Phanaeng (tai k: พะแนง, ka phanang, panang jm) on punane Tai karri, mis on paks, soolane ja magus, maitset annab kahvrilaim. Phanaeng karripasta praetakse kookospiimaga, tulemuseks on kreemjas kaste. Phanaeng karripasta sisse lähevad kuivatatud tšillid, kalganijuur, sidrunhein, kahvrilaim, koriandrijuur ja -seemned, vürtsköömned, küüslauk, šalott, krevetipasta, sool ja maapähklid.
Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (19/2009, Kanaa Panang a la Iiro)
Panang kana pähklite ja ananassiga
Tai köögist pärit roog, siinkohal Soome muusiku Iiro Rantala retsepti järgi.