Banaanikeeks šokolaaditükkidega

Lihtne banaanikeeks on hea võimalus üliküpsete (või veidi igavamaitseliste) banaanide ärakasutamiseks.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

150 g suhkrut

3 küpset banaani

2 dl piima

300 g nisujahu (5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

50 g hakitud šokolaadi

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. 

Koori banaanid, suru kausis kahvliga kokku ning sega juurde piim. Sega munavahu hulka.

Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel, sega ülejäänud taina hulka. Viimasena sega juurde hakitud šokolaad. 

Kalla tainas võitatud rõngasvormi või keeksivormi. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit, kuni keeks on küps (kontrolli, et keskele torgatud puutikk kuivaks jääb).

Võta koogivorm ahjust välja, lase keeksil jahtuda enne serveerimist.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Adonay
postitatud 17.11.2010 13:47

šokolaadi tükeldasin sisse 3x rohkem :), mis oli ülimaitsev ja õhtu täielik hitt

kylli
postitatud 23.02.2011 14:24

Mul oli kasutada ainult kaks banaani, muud koostisosade kogused jätsid samaks, ainult suhkrut panin veidike vähem et ei tuleks liialt magus. Usun et kui banaanid on väga küpsed, siis suhkru kogus võiks küll väiksem olla. Ei oska öelda, kas kolme banaaniga oleks keeks mahlasem tulnud, aga mõnus pehme tuli küll. Kasutasin piimashokolaadi pähklitega. Shokolaad oleks võinud olla mõrudam, aga pähklid sobisid keeksi sisse suurepäraselt. Banaani maitse oli tunda, aga mitte väga tugev. Mulle, kes ma eriti banaani ei armasta, maitses see keeks küll väga! Koos kohviga on see eriti maitsev! Soovitan soojalt:)

Küpsetaja
postitatud 30.12.2013 20:08

Teen alati seda kui mul on mustasid banaane üle. :D

Liisi
postitatud 29.04.2015 13:57

Meile üldiselt meeldis, aga jätsin šokolaaditükid üsna suured ja need jäid minu jaoks liiga mõrudad. Järgmisel korral hakin šokolaadi hästi peeneks.

Kaare
postitatud 08.09.2016 10:45

Panin ka rohkem šokolaadi :) Maitsev ja niiske keeks tuli! Vahepeal panin keeksile fooliumi peale, et pealt liiga pruuniks ei küpseks.

Piret
postitatud 15.07.2017 18:04

Mõnus keeks! Võtsin kuulda teiste soovitusi ja lisasin šokolaadi topelt. Eriti meeldis meile see variant, kus pähklitega šokolaadi kasutasin. Olen proovinud ka osa piima kange kohviga asendada ja tuli mõnus kohvi mekiga keeks.

Ristl
postitatud 19.01.2019 16:11

Asendasin šokolaaditükid rummis immutatud rosinatega, osa nisujahust speltanisujahuga, piima Oatly kaerapiimaga (barista edition) ja osa sellest veel espressoga :). Ja banaane oli mul ainult 2, sest ühe oli keegi juba ära söönud. No selline nädalalõpu ringvaate keeks sai. Asendused said tehtud lihtsalt seepärast, et mõnda komponenti kodus polnud ja poodi ei tahtnud minna. Ikkagi väga hästi maitses! 28 cm keeksivorm jäi veidi väikseks, järgmine kord võtan 30 cm. Kuna oli väiksem vorm ja keeksil suur kuhi peal, siis küpses 60 minutit ka.

Veronika Kaar
postitatud 03.02.2022 16:19

Väga maitsev ja mahlane banaanikeeks! Mul olid üsna üleküpsenud banaanid ning otsustasin proovida ja olen väga rahul.

Hexy
postitatud 17.03.2023 09:33

Väga maitsev! Panin 200g rukkijahu ja 100g nisujahu, lisaks poole rohkem šokolaadi.

Hiie
postitatud 28.06.2023 15:12

Lisasin ka 100gr.võid.

kondiiter
postitatud 20.01.2024 07:27

see keeks oli väga hea panin veel shokolaadi ka tobelt koguses