225 g toasooja pehmet võid
200 g Billington's heledat muscovado suhkrut
2 muna
0.5 tl vanilliekstrakti
400 g nisujahu
0.5 tl soola
2.5 tl söögisoodat (triiki!)
225 g jämedalt hakitud tumedat šokolaadi
Pane või ja suhkur mikserinõusse ning hõõru kreemjaks ja õhuliseks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vähenda mikseri kiirust ning lisa juurde vanilliekstrakt.
Lisa jahu, sool ja söögisooda, sega hoolega, kuni saad ühtlase taina. Sega juurde hakitud šokolaad.
Jaota tainas 24 võrdse suurusega tükiks ning tõsta korraga kuus tainatükki küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele!)
Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid ning üsna lapikuks vajunud.
Lase küpsistel veidi ahjuplaadil jahtuda, siis libista metallrestile lõplikult jahtuma.
Algretseptis oli suhkrut 350 grammi, aga saab ka vähemaga :)
Retsept on raamatust "The Hummingbird Bakery Cookbook" (Tarek Malouf & The Hummingbird Bakers, 2009). Pildi tegi Kaare.
Mõnusad shokolaadiküpsised,mis on parajalt magusad.Kiidame!
Olen suur küpsisefänn ning Londonis käies ostan neid suuri ümaraid maiusi alati eri kohtadest kaasa. Kahju, et need meil kuigi levinud pole. Selle retsepti järgi valmistades aga tulid küpsised liiga intensiivse sooda maitsega, mistõttu tõenäoliselt haihtus vana hea Londoni maitse :( Küpsised kerkisid seetõttu muidugi üsna kopsakaks ka.
Retsepti järgi liiga kuivad, vajavad piima juurde. Nii palju suhkurt ka ei pane.
Ei pannud kahjuks esimesel tegemise korral kirja - panin ka vähem suhkrut ning siis oli paras... Teisel korral sai liiga palju suhkrut... Soodaga küll probleeme polnud, seda tuleb aga panna triiki, mitte kuhjaga täied. Kuivad ka ei tulnud - äärtest krõbedad, seest pehmed... ja muidugi väga rammusad ;) Suhkrut panin küll mõlemal korral tavalist segi fariini ja tumeda muscovadoga ning mulle sobis ka nii (heledat lihtsalt polnud).
Väga mõnusad! Teeks teinekordki!
Maitsesid ülihästi :) Seekord tulid minu arvates just nii nagu olen enam-vähem ette kujutanud! Olude sunnil olen ikka üht-teist natuke asendanud aga tegelikult on alati maitsvad tulnud :)))
Sooda asemel läks küpsetuspulbrit ja probleem kadus
Vaga vaga maitsvad
Hummingbird Bakery šokolaadiküpsised
Hummingbird Bakery on kuulus pagariäri Londonis, mis müüb ameerika stiilis maiustusi. Siin nende chocolate chip cookies retsept. Küpsised peaksid olema pehmed ja veidi nätsked (soft & chewy).