Sügisel on koduaedades tihti kabatšokiuputus - siis annab neist erinevaid hoidiseid teha.
1 kg kabatšokki
0,5 kg porgandit
0,5 kg paprikat
0,5 kg sibulat
0,5 kg õuna
2 dl õli
suhkrut
soola ja musta pipart
sidrunhapet
Haki sibul, hauta osas võis.
Lisa jämedalt riivitud porgand ja tükeldatud paprika. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed.
Siis lisa kabatšokikuubikud ja hauta veel veidi. Viimasena lisa õunatükid.
Maitsesta soola, suhkru, pipra ja sidrunhappega.
Vala juurde ülejäänud õli ning veidi vett ja hauta, kuni õunad on pehmed.
Vala kuum hautis steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid kohe õhukindlalt. Retsept on ajakirjast Kööginurk (Eriväljaanne 4/2009: Hoidised). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Sidrunhappe asemel panin õunaäädikat. Super
Kabatšokihoidis
Sügisel on koduaedades tihti kabatšokiuputus - siis annab neist erinevaid hoidiseid teha.