Kabatšokihoidis

Sügisel on koduaedades tihti kabatšokiuputus - siis annab neist erinevaid hoidiseid teha.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kabatšokki

0,5 kg porgandit

0,5 kg paprikat

0,5 kg sibulat

0,5 kg õuna

2 dl õli

suhkrut

soola ja musta pipart

sidrunhapet

Valmistamine

Haki sibul, hauta osas võis.

Lisa jämedalt riivitud porgand ja tükeldatud paprika. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed.

Siis lisa kabatšokikuubikud ja hauta veel veidi. Viimasena lisa õunatükid.

Maitsesta soola, suhkru, pipra ja sidrunhappega.

Vala juurde ülejäänud õli ning veidi vett ja hauta, kuni õunad on pehmed.

Vala kuum hautis steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid kohe õhukindlalt.

Retsept on ajakirjast Kööginurk (Eriväljaanne 4/2009: Hoidised). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kullike Kuzmin
postitatud 22.09.2015 12:14

Sidrunhappe asemel panin õunaäädikat. Super