150 g pehmet kitsejuustu
100 g suhkrut
4 suurt muna
3 sl vedelat mett
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanilliekstrakti
100 g nisujahu
500 g viigimarju
veidi pruuni suhkrut
Hõõru kitsejuust suhkruga kohevaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde mesi, rõõsk koor ja vanilliekstrakt. Viimasena sega juurde jahu ning sega tainas ühtlaseks. Kalla tainas võitatud ahjuvormi.
Lõika viigimarjad pikuti pooleks, laota vormi*, lõikepind ülal. Puista peale veidi suhkrut.
Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. NB! Vorm võib ahjus kerkida üsna "künklikuks", ent jahtudes vajub tagasi.
* Minu ahjuvorm on 28x21 cm ning 4,5 cm kõrge.
Retseptiidee sõbranna Melissa blogist (The Traveler's Lunchbox, 2006), aga koguseid muutnud. Mina kasutasin kitsepiimast kreemjuustu, aga ka muu pehmem kitsejuust sobib. Kui kitsejuust liiga kallis tundub, siis võiks ehk katsetada ka ricotta või maitsestamata toorjuustuga.
Mul oli 110 g-ne toruke Soignoni kitsejuustu,lisasin sellele 40 g Philadelphia toorjuustu-õnnestus ka nii. Väga maitsev, eriti poolsoojalt.
Meeldis väga.
Ise sellest erilist maitseelamust ei saanud. Kitsejuustu maitset ei tundnud ja küpsenud tainas jäi selline plink, mitte eriti õhuline. Aga sööjatele meeldis.
Jahtunult maitses imehea.
Viigimarjavorm kitsejuustuga
Prantslaste clafoutis-küpsetisest inspireeritud ahjupannkook. Tänu kitsejuustusisaldusele meenutab veidi toorjuustukooki. Roog on kõige parem veidi jahtunult.