360 g keeduvorsti
praadimiseks õli
1 suurem sibul
250 g sõmerat riisi
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat soovi korral
7,5 dl köögivilja- või kanapuljongit
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Lõika vorst kuubikuteks ning prae potis õlis kuldseks. Tõsta vorstitükid kõrvale.
Lisa potti hakitud sibul, prae klaasjaks. Lisa riis ning prae läbi. Soovi korral lisa ka tomatipasta.
Seejärel lisa potti kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta kaane all, aeg-ajalt segades, kuni riis on küps.
Sega juurde praetud vorstikuubikud, maitsesta roog soola-pipraga. Puista peale hakitud värske petersell ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vorsti-riisiroog
Inspiratsiooni selle roa valmistamiseks ammutasime 1973. a. Eesti NSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeeriumi Konstrueerimise ja Tehnoloogia Büroo üllitisest “Keeduvorstid”.