Vorsti-riisiroog

Inspiratsiooni selle roa valmistamiseks ammutasime 1973. a. Eesti NSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeeriumi Konstrueerimise ja Tehnoloogia Büroo üllitisest “Keeduvorstid”.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

360 g keeduvorsti

praadimiseks õli

1 suurem sibul

250 g sõmerat riisi

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat soovi korral

7,5 dl köögivilja- või kanapuljongit

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika vorst kuubikuteks ning prae potis õlis kuldseks. Tõsta vorstitükid kõrvale.

Lisa potti hakitud sibul, prae klaasjaks. Lisa riis ning prae läbi. Soovi korral lisa ka tomatipasta. 

Seejärel lisa potti kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta kaane all, aeg-ajalt segades, kuni riis on küps. 

Sega juurde praetud vorstikuubikud, maitsesta roog soola-pipraga. Puista peale hakitud värske petersell ja serveeri.  

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR