Kuuseriisikad mahedas marinaadis

Krõmpsuvad kuuseriisikad sobivad hästi suupistelauale, salatisse ja väikeste seenepirukate sisse.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kuuseriisikaid

Marinaad:

1 l vett

1 sl soola

1 sl suhkrut

1 sl sidrunimahla

3 sl hakitud värsket tilli

1 sibul rõngasteks lõigatuna

Valmistamine

Puhasta seened ja loputa jooksva vee all.

Sega potis kõik marinaadiained. Lisa seened, kuumuta keemiseni ning keeda mõõdukal tulel 15 minutit.

Pane kohe purkidesse ja sulge need õhukindlalt. Säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Sahver: lihtsad hoidised" (Anni Arro, Angeelika Kang, Epp Mihkels; 2009, Menu Kirjastus). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 24.09.2010 00:39

Minu jaoks oli see marinaad liiga mahe, ei tea kas seistes läheb maitse mõnusamaks?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 24.09.2010 11:45

Hexy, aga retsepti pealkiri ju hoiatab, et tegemist on maheda marinaadiga ;) Ilmselt on eesmärgiks lasta seente omal maitsel veidi rohkem esile tulla.

zoozi
postitatud 20.10.2010 14:02

Meile meeldis:)Kõik oli nagu tasakaalus.Teen teinekordki.

zoozi
postitatud 24.10.2010 21:25

Pean vabandama,ajasin segamini teise marinaadiga.Selles marinaadis jäävad jah sellised hästi naturaalsed.Ei meeldinud eriti.Peale maitsmist palus mees tuua midagi paremat:)

Ilse
postitatud 06.09.2017 09:58

Mulle väga maitsevad, mahe ja mõnus kuuseriisikale omane maitse on ka alles! Super, jätame meelde ja teeme jälle.