Pad thai köögiviljadega

Populaarne roog tai köögist, mis on ühtaegu nii magus, hapu, vürtsikas ja veidi tuline. Siinkohal vegetaarne variant praetud riisinuudlite, šiitake seente ja mungoaidanditega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
45 minutit (sh riisinuudlite leotamine)
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

340 g riisinuudleid (soovitavalt vermišelli e. peenikesi nuudleid)

3 sl maapähkliõli või muud õli

4 tk kuivatatud šiitake seeni

1.25 dl tükeldatud talisibulat (ainult valge osa, 2 cm juppidena)

4 sl terveid röstitud soolatud maapähkleid (arahhis)

2 tk lahtiklopitud muna

2 sl nuoc mam või nam pla kalakastet

1 sl suhkrut

vajadusel soola

3-4 dl mungoa idandeid

0.5 tl helbelist kuivatatud tšillikauna

hakitud värsket koriandrit

2 tk sektoriteks lõigatud punast laimi või sidrunit

Valmistamine

Leota šiitake seeni 15 minutit kuumas vees, siis suru kuivaks ja haki peeneks.
Pane riisinuudlid kaussi, kata sooja veega ning leota pehmenemiseni (see võtab 15-30 minutit). Soovi korral vaheta vett 1-2 korda - siis pehmenevad nuudlid kiiremini. Kui nuudlid on pehmed, siis nõruta need hoolega ning sega juurde 1,5 sl õli.
Kuumuta ülejäänud õli vokkpannil või suurel kõrgeservalisel mittenakkuval pannil tugeval kuumusel kerge suitsemiseni (umbes minut aega).
Lisa hakitud šiitake seened, hakitud talisibul ja röstitud maapähklid. Prae pidevalt segades umbes 2 minutit.
Lisa lahtiklopitud munad ja kuumuta umbes 15 sekundit, kuni munad hakkavad hüübima. Siis sega munad, seened ja talisibul omavahel.
Lisa kalakaste ja suhkur ning prae pidevalt segades 15 sekundit.
Lisa pehmed riisinuudlid ja sega, kuni nuudlid on läbi kuumenenud.
Maitse - vajadusel lisa roale veidi soola.
Lisa enamik mungoaidanditest ja sega õrnalt läbi.
Kummuta roog serveerimisalusele ning puista peale ülejäänud mungoaidandid, samuti hakitud soolapähklid, tšillihelbed ja hakitud koriander.
Kaunistuseks laimi- või sidrunisektorid.

Retsept on mugandatud Mark Bittmani raamatust "How to Cook Everything: Simple Recipes for Great Food" (Pad Thai: Fried Noodles, Thai Style)
LISA KOMMENTAAR