100 g võid
150 g nisujahu
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl soola
2-3 sl vett
Kukeseenetäidis:400 g värskeid kukeseeni
1 sibul
2 sl võid praadimiseks
1 dl hakitud värsket peterselli
1 tl kuivatatud estragoni
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
0.5 tl soola
Valmista esmalt põhi. Sega kausis jahu, paprikapulber, sool, siis haki juurde või. Kui tainas on ühtlaselt purune, siis sega juurde vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema, siis rulli õhukeseks ja vooderda sellega 26 cm pirukavorm. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal puhasta seened ja haki väiksemaks. Prae koos sibulaga võis läbi, siis sega juurde hakitud petersell ja kuivatatud estragon. Laota eelküpsetatud tainale.
Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta soolaga. Vala seentele.
Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20-25 minutit, kuni muna on hüübinud ja pirukas küpsenud.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
tegin proovi, kuid kuna estragoni ei olnud kusagilt võtta, asendasin selle oreganoga. viimase peal. küpsetuspulbri kogust ei ole kahjuks retsepti kirjutatud, selle asemel on vist paprika pulber. aga ma kasutasin mõlemat. ei söö just eriti seeni. aga see oli küll kogemus omaette:)
2009. aastal olen sellise pildi teinud:
Kukeseenepirukas estragoniga
Estragon annab tavalisele kukeseenepirukale veidi põnevama maitsenüansi.