Grillkana-oasalat kruupide ja paprikaga

Maitsev ja toitev salat, mille võib teha nii odra- kui ka speltanisukruupidest (mina kasutasin viimaseid).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-750 g grillkana (nt 3 grillkoiba)

100 g speltanisukruupe või odrakruupe

250 g rohelisi või kollaseid aedube

1 tk röstitud paprikat

1 tk väiksemat punast sibulat

50 g mandlilaaste

suur peotäis hakitud värsket peterselli

Salatikaste:

3 sl punast veiniäädikat

5 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl Dijoni sinepit

1 tl suitsutatud paprikapulbrit (Pimentón de la Vera)

Valmistamine

Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (al dente). Kurna hoolega.
Rösti paprikad kuumal grillpannil või ahjus, koori ning lõika ribadeks.
Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Puhasta aedoad, keeda soolaga maitsestatud vees 5-7 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all.
Lõika grillkana väikesteks tükkideks.
Haki petersell. Rösti mandlilaastud kuumal pannil kuldseks.
Pane kõik salatiained suurde kaussi ja sega õrnalt läbi.
Sega kastmeained ühtlaseks, nirista salatile ning sega uuesti kergelt läbi. Serveeri

Retsept on inspireeritud BBC Good Foodi retseptist (september 2009, Shredded chicken, green bean & barley salad with paprika & lemon)
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 20.07.2010 14:33

Ma ei ole kruupide fänn, aga see salat oli küll mõnus, teeks teinekordki