Vürtsikas sealihakaste tomati ja spinatiga

Marokohõngulisele sealihakastmele annavad värvi tomat ja spinat ning maitset rosinad ja vürtsköömned. Serveeri nt kuskussi kõrvale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g sea sisefileed

1 sl õli

2 sibulat

1 küüslauguküüs

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 sl suhkrut

soola ja musta pipart

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 dl vett

4 sl rosinaid

50 g värsket või külmutatud spinatit

Valmistamine

Lõika seafilee ribadeks. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk, vürtsköömned, kurkum ja liharibad. Prae aeg-ajalt segades, kuni liha on pruunistunud.
Lisa ülejäänud maitseained, purustatud tomat ja vesi. Hauta tasasel tulel umbes 30 minutit.
Üsna hautamise lõpus lisa potti rosinad ja spinat. Kui hautis liiga kuiv tundub, võid lisada veel vett.

Soome Ruokamaailma retsept (Mausteinen lihakastike), pildi tegi UDUVIHM.
LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 22:59

Tulemus oli väga mõnus ja maitsekas. Avastasin enda jaoks pisut ebatavalise maitseelamus rosinate ja tomati koosluse näol, kuid jäin sellega väga rahule. Ka mehele maitses, kuigi ta pole väga suur sealiha asutaja. Kindlasti läheb kordamisele - olen selle leiuga väga rahul.