Selle supi idee tuli vajadusest lisada imelihtsale köögiviljatriole (porgand, juurseller, kaalikas) midagi vürtsikamat. Nii tegingi tavaliste frikadellide asemel sinepisi lihapallikesi.
Koori porgandid, kaalikas ja juurseller ning haki peenikesteks tikkudeks või kuubikuteks või peenesta köögiviljakombaini jämeda riiviga.
Kuumuta potis õli, lisa köögivili ning prae paar-kolm minutit. Lisa kuum puljong ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on küpsed.
Samal ajal valmista frikadellid. Selleks sega kausis hakkliha, muna ja sinep, maitsesta soola-pipraga. Sõtku segu hästi läbi, siis veereta käte vahel väikesed lihapallid.
Kuumuta väiksemas potis umbes 5 dl vett, lisa frikadellid ja keeda neid umbes 3-4 minutit, kuni need pinnale kerkivad. Lisa supile.
Serveeri. Juurde võid segada hakitud maitserohelist.
Nipid ja soovitused:
Köögiviljade täpne vahekord pole oluline, aga kõiki võiks olla.
Kui kohe mitte ilma kartulita ei saa, siis võid lisada ka kartuleid. Meil on see supp ilma käinud.
Frikadellide eraldi keetmine annab tulemuseks selgema leemega supi. Loomulikult võib frikadellid ka supi sisse keema panna - siis saad veidi maitsekama, aga häguse leemega supi.
Juurviljasupp sinepiste frikadellidega
Selle supi idee tuli vajadusest lisada imelihtsale köögiviljatriole (porgand, juurseller, kaalikas) midagi vürtsikamat. Nii tegingi tavaliste frikadellide asemel sinepisi lihapallikesi.