Mazarin on Põhjamaades populaarne martsipanitäidisega kook, mis saanud nime kuulsa Prantsuse kardinali Jules Mazarini järgi. Mina kasutasin koogi valmistamisel mandli-muretainast, ent sobib ka tavaline mure- või liivatainas.
Valmista põhja jaoks tavaline liiva- või muretainas või mandli-muretainas. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise valmistamiseks pane martsipanimass ja või köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Kui segu on enam-vähem ühtlane, siis lisa munad ning sega kreemiks.
Kalla täidis või tõsta lusika abil koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Enne serveerimist kaunista puhastatud ja tükeldatud maasikatega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maasikaid mul peale polnud panna, aga kook oli ka ilma nendeta suurepärane. Algul paistis ka hirmuäratavalt rasvane, aga hiljem ei saanudki aru :) Olin laisk ja ostsin muretaina, aga peab ikka ise tegema. Järgmine kord teen ise.
Martsipanikook maasikatega (Mazarin)
Mazarin on Põhjamaades populaarne martsipanitäidisega kook, mis saanud nime kuulsa Prantsuse kardinali Jules Mazarini järgi. Mina kasutasin koogi valmistamisel mandli-muretainast, ent sobib ka tavaline mure- või liivatainas.