Martsipanikook maasikatega (Mazarin)

Mazarin on Põhjamaades populaarne martsipanitäidisega kook, mis saanud nime kuulsa Prantsuse kardinali Jules Mazarini järgi. Mina kasutasin koogi valmistamisel mandli-muretainast, ent sobib ka tavaline mure- või liivatainas.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

350 g liivatainast või mandli- muretainast

Täidis:

300 g martsipani

150 g toasooja võid

2 suurt muna

Kaunistuseks:

300 g maasikaid

Valmistamine

Valmista põhja jaoks tavaline liiva- või muretainas või mandli-muretainas. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks pane martsipanimass ja või köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Kui segu on enam-vähem ühtlane, siis lisa munad ning sega kreemiks.

Kalla täidis või tõsta lusika abil koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.

Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Enne serveerimist kaunista puhastatud ja tükeldatud maasikatega.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.07.2010 13:30

Väga maitsev

Marju
postitatud 22.03.2011 10:29

Maasikaid mul peale polnud panna, aga kook oli ka ilma nendeta suurepärane. Algul paistis ka hirmuäratavalt rasvane, aga hiljem ei saanudki aru :) Olin laisk ja ostsin muretaina, aga peab ikka ise tegema. Järgmine kord teen ise.

Taimps
postitatud 05.02.2013 20:10

Lootsin paremat või oli see,et martsipan ikka nii ei maitse.

Pille
postitatud 15.09.2023 14:05

Pilt aastast 2010 :)