Kreeka suvikõrvitsavorm

Ilus ja suvine köögiviljavorm, maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult. Serveeri koos rohelise salatiga või mõne liha kõrvale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl rapsi- või oliiviõli

1 kg suvikõrvitsat (4-5 nooremat vilja)

2 suurt sibulat

0.5 tl soola

1 tl kuivatatud punet

6 suurt muna

250 g jogurtit

150 g nisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

200 g fetajuustu

suur kimp hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Peale:

1 noorem ehk saledam suvikõrvits

paprikapulbrit

Valmistamine

Lõika sibulad ja suvikõrvitsad kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul ja suvikõrvits. Maitsesta soola ja kuivatatud punega ning kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni suvikõrvits on läbi küpsenud (aga mitte pehme!).
Klopi munad jogurtiga ühtlaseks. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu.
Lõika fetajuust kuubikuteks ning sega taina hulka.
Tõsta vahukulbi abil suvikõrvitsa-sibulasegu ülejäänud ainete hulka. Sega juurde petersell, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25x35 cm ahjuvormi sisse.
Lõika alleshoitud suvikõrvits ca 5 mm seibideks, laota need kenasti kõige peale. Puista peale paprikapulbrit.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni suvikõrvitsavorm on kenasti läbi küpsenud.

Kasutasin Kikerikii mune, Arla Apetina fetajuustukuubikuid, Nopri talujogurtit.
LISA KOMMENTAAR

Jaak
postitatud 01.07.2009 11:07

Imekiire ja lihtne teha! Ja poleks aimanud, et suvekõrvits ka nii hea võib maitsta - tõesti tore suvetoit.

Kirsike
postitatud 03.08.2009 22:24

Tegin täna kreeka suvikõrvitsavormi. Mulle meeldis see taignaosa, teeks teinekordki omleti asemel. Mehe jaoks oli maitsetu, aga ta ise arvas, et tõuke tema arvamusele võis anda ka see, et olin enne plaaninud teha õhtuks tema lemmiktoitu - praekartuleid sibula ja lihaga.

Riina
postitatud 14.08.2009 20:58

Lihtne, suviselt kerge ja maitsev vormiroog! Mina panin jogurti asemel brõnsa't ja jahu jätsin üldse ära, munad hoiavad vormi ilusti koos. Soovitan soojalt!

netcat
postitatud 17.08.2009 16:27

Proovisin ära. Viie munaga sai ka edukalt hakkama ja suuremaid suvikõrvitsaid mahtus ainult 2 tükki. Oli päris söödav, kuid kustumatut muljet ei jätnud, ehk probleem selles, et suure kiiruga unustasin peterselli sisse panemata või olid suvikõrvitsad liiga ülekasvanud. Põhitoiduna (meie võtsime ainult suitsuvorstiga leiba kõrvale) sellest kaheksale küll ei jätku. Pakuks nii, et umbes 5-6 inimest saab kõhu täis.

Pille @ Nami-nami
postitatud 18.08.2009 17:40

Netcat, ülekasvanud suvikõrvitsad on maitselt oluliselt kehvemad, kui noored viljad. Noored on mahlased, vanad vaid tuimad. SOovitan proovida sihvakate noorte viljadega uuesti :) Ja eks see väljatulek oleneb sellest, kui suur portsjon võtta. Me võtsime salatit ja leiba kõrvale, jätkus rohkemale.

Tiina
postitatud 26.08.2009 12:32

Tervitustega Kreekast! Ei pea vist ekstra mainima, et vormi valmistamisel pärinesid mul kõik produktid Kreekast. Ning suvikõrvitsad on Kreekas üliarmsad pisikesed, ilma paksu kooreta, milliseid ma Eestis pole paraku kohanud. Erandina lisasin vormi veel küüslaugus küpsetatud shampinione. Feta juust pärines Põhja-Kreeka ühest nunnakloostrist, pastöriseerimata, ning andis vormile meeldiva pikantse maitse. Vorm sai valmistatud üheks sünnipäevapeoks ning see maitses kõigile väga hästi!

Andra
postitatud 15.09.2009 10:14

tegin seda ja väga hea tuli. Terve pere kiitis. :)

Trehvi
postitatud 19.09.2009 20:19

Nii kui pildilt nägin lippasin turule/poodi ja valmistasin ka endale sellise toreda vormi. Meile maitses väga ja kaasa ei jõudnud seda ära kiita :D Järgmiseks peedi-sinihallitusjuustu pirukad :P

Infanta
postitatud 12.10.2009 10:47

Oli ülimaitsev

Arne
postitatud 27.11.2009 13:21

Olen teinud mitmel koral ja pere on väga rahul. Ülekasvanud suvikõrvitsad ei ole tõesti kuigi head selle tegemiseks. Kõlbasid eesti produktid küll, kuigi koore eemaldasin siiski eelnevalt. Esimesel korral piidas antud vormist ainult kolmele inimesele ;)

Küpsetaja
postitatud 13.09.2010 16:47

Tegin seda suvikõrvitsavormi. Jube hea tuli, soovitan soojalt :) Igas mõttes :)

Kaia
postitatud 03.10.2010 15:15

tegin ka seda vormi ja maitses hästi. Soovitan soojalt!

Liisi
postitatud 01.08.2011 15:42

Väga maitsev. Sain sõbranna sünnipäeval fetajuustuga varianti, ise tegin kodus ricotta ja sinihalltusjuustuga. Mõlemad väga head.

Raili G.
postitatud 04.08.2011 22:51

Proovisin järele ja super hea,kindlasti teen veel,katsetan ka teiste maitseainetega.

hexy
postitatud 02.09.2011 13:05

Mul jäi veidi mahedaks see maitse.

Anne-Ly R @ FB
postitatud 01.08.2012 15:22

TÕELISELT HEA roog! Olnud meie pere maiuspala juba eelmisest suvest saati! ;) Soovitan soojalt! (NB! Soovi korral võib lisaks suvikõrvitsale lisada teisigi maitsvaid köögivilju nagu: paprika, brokkoli, mais...mida iganes!)

Milvi
postitatud 05.08.2012 20:11

Suurepärane,kindlasti teen veel;)

Mia
postitatud 29.07.2013 20:14

Kasutasin fetajuustu asemel tavalist ja sinihallitusjuustu. Meie pere arvates ei olnud roog midagi erilist.

Kadri
postitatud 11.08.2013 19:30

Ilmselt jäi mul maitseaineid vajaka, sest vorm oli küll lihtne teha ja tundus tervislik aga maitse veidi liiga neutraalne.

Katrin
postitatud 22.09.2014 20:20

Mulle meeldis, aga see oli palju omletisem kui ma ette kujutsin. Väga hea eine mõneks hommikuks või kergemaks roaks.