Lihtne porgandisupp apelsiniga

Väheste komponentidega porgandipüreesupp. Kui kasutada porgandite praadimiseks õli, sobib supp ka veganitele. Kõrvale paku krõbedakoorelist (täistera)saia.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid või õli

1 keskmise suurusega sibul

500 g porgandit

1 l köögiviljapuljongit

1 apelsini mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

värsket tüümiani vm maitserohelist

Valmistamine

Kaabi porgandid puhtaks, lõika 1 cm juppideks. Koori sibul ja haki peeneks. Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel.

Lisa tükeldatud porgandid, maitsesta vähese soolaga ja prae paar minutit. 

Lisa kuum puljong, kuumua keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 25-30 minutit, kuni porgandid on pehmed.

Võta vahukulbiga porgandid leeme seest välja ja pane kannmikserisse e. blenderisse. Lisa veidi puljongit ning püreesta ühtlaseks.

Pane porgandipüree potti tagasi, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde apelsinimahl.

Serveerimiseks jaota supp taldrikutesse, kaunista riivitud apelsinikoore ja värske maitserohelisega (fotol on tüümian).

LISA KOMMENTAAR