1 keskmise suurusega sibul
500 g porgandit
1 l köögiviljapuljongit
1 apelsini mahl ja riivitud koor
soola ja musta pipart
värsket tüümiani vm maitserohelist
Kaabi porgandid puhtaks, lõika 1 cm juppideks. Koori sibul ja haki peeneks. Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel.
Lisa tükeldatud porgandid, maitsesta vähese soolaga ja prae paar minutit.
Lisa kuum puljong, kuumua keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 25-30 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Võta vahukulbiga porgandid leeme seest välja ja pane kannmikserisse e. blenderisse. Lisa veidi puljongit ning püreesta ühtlaseks.
Pane porgandipüree potti tagasi, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde apelsinimahl.
Serveerimiseks jaota supp taldrikutesse, kaunista riivitud apelsinikoore ja värske maitserohelisega (fotol on tüümian).
Lihtne porgandisupp apelsiniga
Väheste komponentidega porgandipüreesupp. Kui kasutada porgandite praadimiseks õli, sobib supp ka veganitele. Kõrvale paku krõbedakoorelist (täistera)saia.