2 dl tavalist või toortatratangu
5 dl kuuma vett
200 g kirsstomateid
3 väikest rohelist kurki
150 g kuubikuteks lõigatud fetajuustu
Ürdi-jogurtikaste:250 g maitsestamata jogurtit
soovi korral paar sl petti
1 tl kuivatatud punet
2 sl hakitud siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta potis õli, lisa tatar ja sega paar minutit. Lisa kuum vesi ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni tatar on pehme ja vedelik imendunud. Lase jahtuda. Kalla keedetud tatar suurde kaussi.
Pese ja kuivata kirsstomatid ning lõika pooleks. Pese lühikesed kurgid, (soovi korral koori,) ja lõika kuubikuteks. Nõruta fetajuust, lõika kuubikuteks. Lisa tomat, kurk ja fetajuust tatrale ja sega kergelt läbi.
Valmista ürdi-jogurtikaste. Sega kausis jogurt, hakitud petersell ja küüslauk ning kuivatatud pune. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega kaste salatikomponentide hulka ja serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tatrasalat Kreeka ainetel
Kreeklaste horiatiki salatist inspireeritud tatrasalat, mida serveeritakse ürdi-jogurtikastmega. Täitsa minu idee ja teostus :)