Tatrasalat Kreeka ainetel

Kreeklaste horiatiki salatist inspireeritud tatrasalat, mida serveeritakse ürdi-jogurtikastmega. Täitsa minu idee ja teostus :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 dl tavalist või toortatratangu

5 dl kuuma vett

200 g kirsstomateid

3 väikest rohelist kurki

150 g kuubikuteks lõigatud fetajuustu

Ürdi-jogurtikaste:

250 g maitsestamata jogurtit

soovi korral paar sl petti

2 küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

2 sl hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa tatar ja sega paar minutit. Lisa kuum vesi ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni tatar on pehme ja vedelik imendunud. Lase jahtuda. Kalla keedetud tatar suurde kaussi. 

Pese ja kuivata kirsstomatid ning lõika pooleks. Pese lühikesed kurgid, (soovi korral koori,) ja lõika kuubikuteks. Nõruta fetajuust, lõika kuubikuteks. Lisa tomat, kurk ja fetajuust tatrale ja sega kergelt läbi.

Valmista ürdi-jogurtikaste. Sega kausis jogurt, hakitud petersell ja küüslauk ning kuivatatud pune. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega kaste salatikomponentide hulka ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad järelejäänud tatraputru, siis võta umbes 400 g keedetud tatart.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 30.10.2014 12:54

Maitsev salat!