Röstitud rabarber apelsini ja vanilliga

The River Café on tuntud Londoni restoran. Siin on nende lihtne retsept apelsini- ja vanillimaitselise rabarbrilisandi valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g rabarbrit

1 (punane) apelsin

2 vanillikauna

3 sl demerara pruuni suhkrut

Serveerimiseks:

crème fraîche'i või paksu jogurtit või kohupiima

Valmistamine

Lõika rabarbrivarred 5 cm juppideks, pane kaussi. 

Riivi poole apelsini koor peene riiviga, lisa rabarbritele. Pressi kogu apelsini mahl kaussi.

Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned kaussi (lisa ka vanillikaun ise). Lisa suhkur ja sega läbi.

Kalla see kõik ahjuvormi ning laota rabarbid ühtlaselt laiali. Küpseta 160-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Eemalda vanillikaun ja serveeri.

Dessert ise on veganlik, laktoosi- ja kaseiinivaba, aga selle kõrvale sobib hästi crème fraîche, maitsestamata jogurt või miks mitte kohupiimakreem. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rose Gray & Ruth Rogersi raamatust “Italian Two Easy: Simple Recipes From the London River Café”.

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 30.06.2012 12:38

suurepärane magustoit.

Tiina
postitatud 05.06.2024 19:58

Hapu tuli, panin suhkrut rohkem. Maitselt mõnus.