400 g rabarbrit
1 (punane) apelsin
3 sl demerara pruuni suhkrut
Serveerimiseks:crème fraîche'i või paksu jogurtit või kohupiima
Lõika rabarbrivarred 5 cm juppideks, pane kaussi.
Riivi poole apelsini koor peene riiviga, lisa rabarbritele. Pressi kogu apelsini mahl kaussi.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned kaussi (lisa ka vanillikaun ise). Lisa suhkur ja sega läbi.
Kalla see kõik ahjuvormi ning laota rabarbid ühtlaselt laiali. Küpseta 160-kraadises ahjus 15-20 minutit.
Eemalda vanillikaun ja serveeri.
Dessert ise on veganlik, laktoosi- ja kaseiinivaba, aga selle kõrvale sobib hästi crème fraîche, maitsestamata jogurt või miks mitte kohupiimakreem.
Retsept on mugandatud Rose Gray & Ruth Rogersi raamatust “Italian Two Easy: Simple Recipes From the London River Café”.
Röstitud rabarber apelsini ja vanilliga
The River Café on tuntud Londoni restoran. Siin on nende lihtne retsept apelsini- ja vanillimaitselise rabarbrilisandi valmistamiseks.