rooma lehtsalatit
külmutatud rohelisi herneid
viilutatud taisemat peekonit
keedetud muna
Cheddari juustu
Lisaks:meelepärast salatikastet
Pese ja kuivata salatilehed ning haki või rebi väiksemateks tükkideks.
Pane herned sõelale ning loputa külma vee all, kuni herned on sulanud. Nõruta hoolega.
Grilli peekoniribad pannil kuldseks ja krõbedaks, siis pane köögipaberile jahtuma. Lõika või murra jahtunud peekoniribad väiksemateks tükkideks.
Haki tomat, lõika keedetud muna viiludeks ja riivi juust jämedalt.
Laota ained kihiti läbipaistvasse klaaskaussi selles järjekorras, nagu nad loetelus on toodud (alustades salatilehtedest ja lõpetades riivitud juustu ja salatikastmega).
Kalla peale vedelapoolne hapukoore-majoneesi-petikaste (maitseks lisa nt küüslauku, paprika- ja sinepipulbrit). Lase enne serveerimist paar tundi külmikus maitsestuda.
Vahetult enne serveerimist sega salat kergelt läbi.
Alanna Kelloggi retsept, foto tehtud 2008. a. tema koduhoovis.
Ameerika kihiline salat
Kui ma 2008 suvel Ameerikas käisin, siis mu blogisõbranna Alanna serveeris mulle sellist kohalikku klassikalist salatit (Seven-layer salad).