Ameerika kihiline salat

Kui ma 2008 suvel Ameerikas käisin, siis mu blogisõbranna Alanna serveeris mulle sellist kohalikku klassikalist salatit (Seven-layer salad).

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

rooma lehtsalatit

külmutatud rohelisi herneid

viilutatud taisemat peekonit

tomatit

keedetud muna

Cheddari juustu

Lisaks:

meelepärast salatikastet

Valmistamine

Pese ja kuivata salatilehed ning haki või rebi väiksemateks tükkideks. 

Pane herned sõelale ning loputa külma vee all, kuni herned on sulanud. Nõruta hoolega.

Grilli peekoniribad pannil kuldseks ja krõbedaks, siis pane köögipaberile jahtuma. Lõika või murra jahtunud peekoniribad väiksemateks tükkideks.

Haki tomat, lõika keedetud muna viiludeks ja riivi juust jämedalt.

Laota ained kihiti läbipaistvasse klaaskaussi selles järjekorras, nagu nad loetelus on toodud (alustades salatilehtedest ja lõpetades riivitud juustu ja salatikastmega).

Kalla peale vedelapoolne hapukoore-majoneesi-petikaste (maitseks lisa nt küüslauku, paprika- ja sinepipulbrit). Lase enne serveerimist paar tundi külmikus maitsestuda.

Vahetult enne serveerimist sega salat kergelt läbi.

Alanna Kelloggi retsept, foto tehtud 2008. a. tema koduhoovis.

LISA KOMMENTAAR