Ahjuomlett kodujuustu, suitsupeekoni ja roheliste ubadega

Lihtne roog, mille koostisosadega võib ise varieerida. Serveeri koos salatiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt muna

1 dl 35% rõõska koort

100-200 g kodujuustu

25 g riivitud parmesani

100 g ribadeks lõigatud suitsutatud peekonit

200 g rohelisi aedube

1 punane paprika

musta pipart

Valmistamine

Prae peekoniribad pannil kuldseks, siis tõsta köögipaberile nõrguma. Kui peekoniribad on veidi jahtunud, siis murra või lõika väiksemateks tükkideks.

Keeda juppideks lõigatud aedube 7-8 minutit keevas vees, kuni need on peaaegu pehmed. (Kui kasutad sügavkülmutatud ube, siis piisab paariminutilisest keetmisest, et oad üles sulaksid.). Nõruta, loputa külma veega ning nõruta uuesti.

Haki punane paprika väikesteks kuubikuteks.

Laota paprikakuubikud, oad ning peekonitükid võitatud ahjuvormi või pirukavormi.

Klopi munad kausis rõõsa koorega lahti, sega juurde riivitud parmesan ja kodujuust. Maitsesta musta pipraga. Kalla samuti vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni ahjuomlett on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldne.

Serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Age M.
postitatud 21.05.2025 10:44

Nami-namist endale mugandatud retsept, panin ahjuvormi seapõsekuubikud,lasin 200 kraadi peal ahjus pisut rasva alla, siis juurde paprika,marineeritud punase sibula, redist ja jalapenot, kallasin üle muna-kodujuustu-seguga, kus peotäis kõvajuustu 30 min küpsemist 200 kraadiga Mune oli 6, kodujuustu 100g+ 1dl toidukoort