Rantšo-kaste

Rantšo-kaste (ranch dressing) on üks kõige populaarsemaid salatikastmeid USA-s, seda koos 'itaalia kastmega'. Kastme 'autoriks' on Steve & Gayle Henson, kes 1954. a. avasid Californias "Hidden Valley" rantšo ja seal oma külalistele just sellist kastet pakkusid.
Sobib hästi nii salatikastmeks kui ka dipikastmeks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 dl majoneesi

2 dl petti ehk võipiima

1 tl valget veiniäädikat

2 küüslauguküünt

0.5 tl soola

2 sl hakitud sibulapealseid

2 sl hakitud peterselli

2 sl hakitud murulauku

2 sl hakitud tilli

0.5 tl sinepipulbrit

musta pipart

Valmistamine

Haki küüslauk, puista peale sool ning suru noaseljaga pastaks.
Haki maitseroheline peeneks.
Sega majonees ja pett ühtlaseks, sega juurde ülejäänud ained. Maitsesta pipraga.
Lase enne serveerimist tund aega külmikus maitsestuda.

Säilib külmkapis 3-4 päeva. Enne serveerimist sega uuesti läbi.
LISA KOMMENTAAR

Mairo
postitatud 15.01.2013 12:51

Kas eestis seda kastet osta saab?