Tainas praetud kanafileed

Nami-Nami Pille: "Minu ema on sellisel viisil pidulaudadele kanafileed praadinud juba aastaid (ja teda õpetas kokast õde). Mina kasutan kana kintsufileed - see on mahlasem kui tavaline kanafilee. "

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kana rinna- või kintsufileed

soola

paprikapulbrit või karripulbrit

Frittimistainas:

1 suur muna

1 dl piima

1 dl nisujahu

soola

Valmistamine

Klopi kausis munad piimaga lahti, siis klopi vispliga juurde jahu ja sool. Lase 30-60 minutit paisuda.

Lõika kana(kintsu)fileed väiksemateks õhemateks tükkideks. Maitsesta kanatükid soola ja paprika või karripulbriga.

Kasta maitsestatud kanatükid tainasse ning prae pannil kuumas õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Teeleke
postitatud 01.06.2009 22:27

Täna õhtuks sõin tainas praetud kanafileesid, mis mulle kui kanalihaarmastajale ikka väga maitsevad. Maitseaineid (peale paprikapulbri ja soola lisasin ka pipart) panin ka korralikult, nii et maitse jäi mõnusalt terav. Kõrvale oli siis ka veidi salatit ja musta leiba.

Mari
postitatud 04.04.2014 10:17

Tainas või taignas...

Merle
postitatud 20.01.2021 15:51

kas maitsel on vahe ka??? ????

Pille
postitatud 04.04.2014 14:10

Mari, eesti keeles on tainas:taina:tainast - ja siis ka 'tainas' (seesütlevas) või taigen:taigna:taigna - ja järelikult 'taignas'. ÕS soovitab kasutada tainas-vormi ja seega on õigem öelda tainas praetud ja mitte taignas praetud!

Hexy
postitatud 12.10.2014 09:46

Meie perele selline kana maitses.

aff
postitatud 19.03.2023 18:36

Just tegin. Väga lihtne ja tuleb kanamaitseainega ning hessu grillmaitseainega ülihea. Isegi ainult soolaga on hea.

Marii T.
postitatud 31.01.2025 13:56

Lihtsalt mõtlesin midagi teha õhtuks näksimiseks. Minu dipikas, kogused umbes: hapukoor, majonees ja küüslauk.