500 g kana rinna- või kintsufileed
paprikapulbrit või karripulbrit
Frittimistainas:1 suur muna
1 dl piima
1 dl nisujahu
Klopi kausis munad piimaga lahti, siis klopi vispliga juurde jahu ja sool. Lase 30-60 minutit paisuda.
Lõika kana(kintsu)fileed väiksemateks õhemateks tükkideks. Maitsesta kanatükid soola ja paprika või karripulbriga.
Kasta maitsestatud kanatükid tainasse ning prae pannil kuumas õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Täna õhtuks sõin tainas praetud kanafileesid, mis mulle kui kanalihaarmastajale ikka väga maitsevad. Maitseaineid (peale paprikapulbri ja soola lisasin ka pipart) panin ka korralikult, nii et maitse jäi mõnusalt terav. Kõrvale oli siis ka veidi salatit ja musta leiba.
Tainas või taignas...
kas maitsel on vahe ka??? ????
Mari, eesti keeles on tainas:taina:tainast - ja siis ka 'tainas' (seesütlevas) või taigen:taigna:taigna - ja järelikult 'taignas'. ÕS soovitab kasutada tainas-vormi ja seega on õigem öelda tainas praetud ja mitte taignas praetud!
Meie perele selline kana maitses.
Just tegin. Väga lihtne ja tuleb kanamaitseainega ning hessu grillmaitseainega ülihea. Isegi ainult soolaga on hea.
Lihtsalt mõtlesin midagi teha õhtuks näksimiseks. Minu dipikas, kogused umbes: hapukoor, majonees ja küüslauk.
Tainas praetud kanafileed
Nami-Nami Pille: "Minu ema on sellisel viisil pidulaudadele kanafileed praadinud juba aastaid (ja teda õpetas kokast õde). Mina kasutan kana kintsufileed - see on mahlasem kui tavaline kanafilee. "