1 kg sea välisfileed
soola ja valget pipart
190 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)
6-7 kuivatatud ploomi (nt Germund)
6-7 kuivatatud aprikoosi (nt Germund)
0.5 dl hakitud peterselli
Lõika seafilee terava noaga ühelt ja teiselt poolt lahti nii, et saad 1 cm paksuse plaadi (kujuta ette S-tähte - vot nii lõikadki liha lahti). Puista peale soola ja pipart.
Sega täidise jaoks peenelt hakitud aprikoosid, ploomid ja petersell ning toorjuust. Määri saadud pasta lihale.
Keera liha tihedasti rulli, keera puuvillase nööriga kokku. Maitsesta pealt soola ja pipraga.
Aseta fileerull ahjuvormi, lisa vormi ka veidi vett ning mõned võitükikesed.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas 50-60 minutit. Pintselda liha küpsetamise ajal paar korda praeleemega.
Kui liha on küps, siis võta see vormist välja ja keera 15 minutiks fooliumisse tahenema.
Praeleemest valmista kaste (kasuta paksendamiseks maisitärklist; kui kaste on liiga soolane, siis lisa rõõska koort; kuumuta kastet umbes 3 minutit).
Idee on Soome ajalehest Aamulehti (10.12.2008, Täytetty porsaanfilee). Retsepti tuunis Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Annan teada, et liharull õnnestus suurepäraselt, täidiseks sai igasugu asju: tapenade, purustatud küüslauk, tšillimoos, päikesekuivatatud tomati ribad, porgandiribad, varsselleriribad ja singipekiribad. Tuli väljanägemiselt ilus, piisavalt pehme, et ka proteesidega sööjad ei kurtnud, ja väga maitsev.
Kasutaja Nef on sellise pildi saatnud 2010. aastal:
Kaunis ja maitsev! Retsepti järgides valmib ideaalselt!
Maitsev ja ilus, mida veel ühelt liharoalt tahta!
Täidetud seafilee
Sea välisfilee on täidetud toorjuustu ja kuivatatud ploomide-aprikoosidega.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju pakub Germund.