Kurgi-ananassi raita

Raita on india köögist pärit värskendav jogurtikaste. See põhjamaine versioon sobib nii kalapulkade, praetud kanafileetükkide, grillitud või praetud halloumijuustu, kala, kana või leiva juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 tk pikka kurki

180 g purk konservitud ananassi

1 väike sibul

2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl tilli

2 sl murulauku

soola ja musta pipart

1 tl mett

1 tl valget veiniäädikat või sidrunimahla

Valmistamine

Kui jogurt on väga vedel, siis aseta see kohvifiltrisse või kahekordse marliga vooderdatud sõelale nõrguma.

Lõika kurk kuubikuteks. Nõruta konservitud ananass. Haki sibul ja ürdid.
Sega kõik ained omavahel.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Ruokamaailma (4/2009, Kurkku-ananasraita). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR