Pokrovski vinegrett

Köögiviljavinegrett soolaseente ja kuivatatud ploomidega. Lihavaba salat sobib hästi paastuajaks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g õuna

250 g kartulit

80 g kuivatatud ploome

200 g peeti

200 g hapukapsast

15 g küüslauku

160 g majoneesi

100 g soolaseeni

soola

tilli

peterselli

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamikud. Pane kuivatatud ploomid kaussi, kalla peale keev vesi ja lase pehmeneda. Keeda kartulid ja peet koos koorega pehmeks.

Lõika õunad, jahtunud ja kooritud peedid-kartulid peenikesteks ribadeks. Sega hapukapsa ja värskelt pressitud küüslauguga. Lisa majonees, maitsesta soolaga.

Sega salat läbi ning pane vinegrett seejärel kuhjana salatikaussi.

Kaunista leotatud ploomide, soolaseente ja hakitud maitserohelisega.

Restoranide Troika ja Babyback peakokk Aleksandr Muraškini retsept ilmus ajalehes Postimees Arter 28.2.2009. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 09.12.2010 17:13

Oli päris mõnus ja krehvtine salat:)