500 g tükeldatud põdraliha
1 sl õli
1 sibul
2-3 porgandit
170 g värskeid šampinjone või muid mahedamaitselisi seeni (nt lehter-kukeseeni)
3-4 dl vett
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1-2 tl tüümiani
110 g kuivatatud ploome
1 dl rõõska koort
Peale:värsket tüümiani e. aed-liivateed
Tõsta sulanud liha pool tundi enne küpsetamist toasooja.
Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista lihatükid kahes jaos. Pane kõrvale.
Pruunista samas potis seened ja tõsta kõrvale.
Pane lihakuubikud uuesti potti, lisa tükeldatud sibul ja porgandid. Vala potti vesi, maitsesta. Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on küps. Vajadusel lisa hautamise ajal vett.
Lisa seened, ploomid ja rõõsk koor. Hauta veel umbes 15 minutit. Valmis roale puista tüümiani.
Serveeri kartulipudru või keedukartulitega, juurde paku salatit.
Soome K-Marketi retsept (Metsästäjän lihapata). Juuresoleva foto saatis kasutaja SIRLIIZ.
Väga maitsev!!! Kui on hea noore looma liha, siis piisab ka pooletunnisest hautamisest. Kasutasime malmpotti.
Ka meil kulus hautamiseks märksa vähem aega, kuigi liha jäi isuäratavalt mahlane ja samas pehme. Kuivatatud ploomide magus mekk tasakaalustas põdraliha jõulist maitset suurepäraselt.
Ülihea jahimehe põdrapaja retsept :)
Proovisin emapõdra südamega ja asendasin mustad ploomid hapude õuntega, lisasin törtsu ingverimett, sai ka väga hea
Jahimehe lihahautis
Põdralihahautisele annavad mõnusa meki kuivatatud ehk nn suitsuploomid.