Jahimehe lihahautis

Põdralihahautisele annavad mõnusa meki kuivatatud ehk nn suitsuploomid.

Kogus
nljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g tükeldatud põdraliha

1 sl õli

1 sibul

2-3 porgandit

170 g värskeid šampinjone või muid mahedamaitselisi seeni (nt lehter-kukeseeni)

3-4 dl vett

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

1-2 tl tüümiani

110 g kuivatatud ploome

1 dl rõõska koort

Peale:

värsket tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Tõsta sulanud liha pool tundi enne küpsetamist toasooja.

Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista lihatükid kahes jaos. Pane kõrvale. 

Pruunista samas potis seened ja tõsta kõrvale.

Pane lihakuubikud uuesti potti, lisa tükeldatud sibul ja porgandid. Vala potti vesi, maitsesta. Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on küps. Vajadusel lisa hautamise ajal vett.

Lisa seened, ploomid ja rõõsk koor. Hauta veel umbes 15 minutit. Valmis roale puista tüümiani.

Serveeri kartulipudru või keedukartulitega, juurde paku salatit.

Soome K-Marketi retsept (Metsästäjän lihapata). Juuresoleva foto saatis kasutaja SIRLIIZ.

LISA KOMMENTAAR

Ingrid
postitatud 07.01.2008 18:10

Väga maitsev!!! Kui on hea noore looma liha, siis piisab ka pooletunnisest hautamisest. Kasutasime malmpotti.

Sirliiz
postitatud 01.02.2009 21:54

Ka meil kulus hautamiseks märksa vähem aega, kuigi liha jäi isuäratavalt mahlane ja samas pehme. Kuivatatud ploomide magus mekk tasakaalustas põdraliha jõulist maitset suurepäraselt.

Liina A.
postitatud 02.11.2009 19:05

Ülihea jahimehe põdrapaja retsept :)

Aivar
postitatud 08.10.2012 17:01

Proovisin emapõdra südamega ja asendasin mustad ploomid hapude õuntega, lisasin törtsu ingverimett, sai ka väga hea