külmpressitud oliiviõli
1 väiksem küüslauguküüs õhukeste viiludena
2 küpset tomatit
4 muna (kergelt lahtiklopitud)
2 viilu haputainast leiba
100 g fetajuustu
hakitud siledalehist peterselli
1 punane tšillikaun (eemalda seemned, haki peeneks)
soola ja musta pipart
Kuumuta pott keskmisel tulel, lisa sorts oliiviõli. Prae viilutatud küüslauku mõni hetk, siis riivi tomatid pannil (kasuta riivi jämedamat poolt). Maitsesta soola-pipraga.
Kui tomatimass podisema hakkab, siis lisa munad ning kuumuta segades, kuni munad on kergelt hüübinud. Võta pott tulelt.
Serveeri röstitud leivaviiludega, peale nirista oliiviõli ning puista üle fetajuustukuubikute, hakitud tšilli ja peterselliga.
Strapatsada ehk Kreeka muna-tomatihüüve
Strapatsada (στραπατσάδα), kagianas, koskosela või menemeni on Kreekas populaarne muna-tomatihüüve. Rooga võib serveerida nii hommikusöögiks, lõunasöögiks kui ka ooteks, nii soojalt kui ka külmalt. Eriti populaarne on see suviti, kui tomatid on odavad ja maitsvad.