1 sl õli
1 hakitud sibul
400-500 g (väherasvast) veisehakkliha
2-3 sl mahedamaitselist või keskmise teravusega karripastat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 dl kuuma veiselihapuljongit
paar peotäit (külmutatud) rohelisi herneid
soola ja musta pipart
Lisand:250 g pikateralist või basmatiriisi
Kuumuta õli pannil keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades 5 minutit.
Tõsta kuumust, lisa hakkliha ning prae 3-4 minutit, pidevalt segades, kuni hakkliha on pruunistunud.
Sega juurde karripasta*, kuumuta 1 minut.
Sega juurde purustatud tomatid ja kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Hauta 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni enamus vedelikust on aurustunud.
Lisa herned ja kuumuta 5 minutit, kuni herned on pehmed. Maitsesta.
Serveeri karrist veisehakkliha keedetud riisiga.
Nipid ja soovitused:
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious (April 2005, Curried mince with peas).
Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Väga maitsev.
Karrine veisehakkliha hernestega
Lihtne ja kergelt vürtsikas roog valmib poole tunniga. Serveeri keedetud pikateralise/basmati riisiga.