Karrine veisehakkliha hernestega

Lihtne ja kergelt vürtsikas roog valmib poole tunniga. Serveeri keedetud pikateralise/basmati riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 hakitud sibul

400-500 g (väherasvast) veisehakkliha

2-3 sl mahedamaitselist või keskmise teravusega karripastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 dl kuuma veiselihapuljongit

paar peotäit (külmutatud) rohelisi herneid

soola ja musta pipart

Lisand:

250 g pikateralist või basmatiriisi

Valmistamine

Kuumuta õli pannil keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades 5 minutit.

Tõsta kuumust, lisa hakkliha ning prae 3-4 minutit, pidevalt segades, kuni hakkliha on pruunistunud.

Sega juurde karripasta*, kuumuta 1 minut.

Sega juurde purustatud tomatid ja kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Hauta 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni enamus vedelikust on aurustunud.

Lisa herned ja kuumuta 5 minutit, kuni herned on pehmed. Maitsesta.

Serveeri karrist veisehakkliha keedetud riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Karripasta kogus oleneb sööjate maitse-eelistutest.
    Algretseptis oli pigem mõeldud India karripastat (3 sl mahedat või keskmise teravusega karripastat), aga vabalt võib võtta hoopis ka Tai karripastat. Väikelastega peredele piisab 1-2 tl Tai punasest karripastast. Vägevamad sööjad võivad teelusika asemel supilusikaga karripastat lisada. Pasta tugevus on eri tootjatel erinev, samuti võib karripasta ajapikku veidi vunki kaotada. 

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious (April 2005, Curried mince with peas).

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.12.2009 23:58

Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Väga maitsev.

Pille
postitatud 02.09.2016 16:18

Zoozi tehtud pilt: