2 sl harissa pastat
1 sl oliiviõli
värskeltpressitud laimi mahla
soola ja musta pipart
Bulgurisalat:200 g bulgur-nisu
vett
1 jämedalt riivitud porgand
suur peotäis hakitud siledalehist peterselli
75 g mahlaseid rosinaid
3 sl oliiviõli
sorts sidrunimahla
soola ja musta pipart
Tambi kanafileed kahe toidukiletüki vahel tainarulli abil õhemaks. Pane kaussi, sega juurde harissa, oliiviõli ja laimimahl. Maitsesta soola-pipraga ning lase 10 minutit maitsestuda.
Pane bulgur-nisu potti, vala peale keev vesi. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 5-8 minutit, kuni bulgur on pehme.
Nõruta keedetud bulgur, sega juurde jämedalt riivitud porgand, hakitud petersell, rosinad, oliiviõli ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga ja pane kõrvale.
Kuumuta praepann tuliseks, prae kanafileed mõlemalt poolt kuldpruuniks (ca 2-3 minutit ühelt poolt).
Lõika praetud harissas marineeritud kanafileed ribadeks ning serveri koos bulgurisalatiga.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2009, Harissa chicken with bulgur and parsley salad). Pildi tegi ZOOZI.
Harissa-kana bulgurisalatiga
Harissa on vürtsikas tšillipasta Alžeeriast. "Algajad" võiksid proovida esialgu väiksema kogusega. Bulgur on purustatud ja eelkeedetud nisutang.