Harissa-kana bulgurisalatiga

Harissa on vürtsikas tšillipasta Alžeeriast. "Algajad" võiksid proovida esialgu väiksema kogusega. Bulgur on purustatud ja eelkeedetud nisutang.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Harissa-kana:

4 kanafileed

2 sl harissa pastat

1 sl oliiviõli

värskeltpressitud laimi mahla

soola ja musta pipart

Bulgurisalat:

200 g bulgur-nisu

vett

1 jämedalt riivitud porgand

suur peotäis hakitud siledalehist peterselli

75 g mahlaseid rosinaid

3 sl oliiviõli

sorts sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tambi kanafileed kahe toidukiletüki vahel tainarulli abil õhemaks. Pane kaussi, sega juurde harissa, oliiviõli ja laimimahl. Maitsesta soola-pipraga ning lase 10 minutit maitsestuda.

Pane bulgur-nisu potti, vala peale keev vesi. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 5-8 minutit, kuni bulgur on pehme.

Nõruta keedetud bulgur, sega juurde jämedalt riivitud porgand, hakitud petersell, rosinad, oliiviõli ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga ja pane kõrvale.

Kuumuta praepann tuliseks, prae kanafileed mõlemalt poolt kuldpruuniks (ca 2-3 minutit ühelt poolt).

Lõika praetud harissas marineeritud kanafileed ribadeks ning serveri koos bulgurisalatiga.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2009, Harissa chicken with bulgur and parsley salad). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.04.2009 20:11

Maitsev!