Austrid ingveri-laimivõiga

Austrid on tuntud afrodisiaakum. Väidetavalt on austrid maitsvamad siis, kui kuu nimetuses on r-täht (ehk siis septembrist aprillini).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 (fin de claire) austrit

75 g võid

1 tl riivitud ingverijuurt

0.25-0.5 laimi mahl

Valmistamine

Lüdi austrid (ehk eemalda austrid karpidest) ja pane karbid 180-kraadisesse ahju soojenema.

Sulata pannil või, lisa riivitud ingver ja kuumuta pool minutit. Lisa austrid koos mahlaga. Kuumuta võis minut aega. Lisa laimimahl, siis tõsta kumbagi soojendatud karbi sisse üks auster ja lusikatäis ingveri-laimivõid.

Serveeri koos laimisektoriga.

NB! Austreid ei tohi serveerida koos viskiga, sest väidetavalt võib see inimestel negatiivse reaktsiooni tekitada.

Loe veel:


Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends". Fotol on värske avatud auster (näha ka nn 'mahl')

LISA KOMMENTAAR