Šokolaadi-mandliküpsised (cantucci)

Itaaliast pärit krõbedad küpsised, mida kastetakse magusasse VinSanto veini või piimakohvi sisse. Säilivad õhukindlas karbis kuu-kaks.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk suurt muna

100 g suhkrut

125 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

75 g hakitud tumedat šokolaadi

50 g röstitud ja hakitud mandleid

1 tk apelsini riivitud koor

2 tl piima

1 sl suhkrut

Valmistamine

Klopi muna ja suhkur vispliga heledaks paksuks vahuks. Siis sega juurde jahu, küpsetuspulber, hakitud šokolaad, hakitud mandlid ja riivitud apelsinikoor. Sega hoolega läbi.
Vormi jahuste käte abil tainast piklik 4 cm laiune ja 28 cm pikkune lamedapoolne "vorst". Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt piimaga ja puista peale veidi suhkrut.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni päts on pealt kergelt kuldne.
Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Siis lõika terava (hambulise) noaga kerge nurga alles umbes 20 viiluks paksusega umbes 1 cm. Laota need viilud külili ahjuplaadile ja küpseta 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed ja pealt kuivad.
Lase metallrestil jahtuda.

Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends". Pildi tegi LIISI.
LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 24.04.2010 08:27

Väga hea krõbistamine. Apelsini ei lisanud, kuid see-eest katsin ühe küpsise otsa šokolaadiga.