Klopi muna ja suhkur vispliga heledaks paksuks vahuks. Siis sega juurde jahu, küpsetuspulber, hakitud šokolaad, hakitud mandlid ja riivitud apelsinikoor. Sega hoolega läbi.
Vormi jahuste käte abil tainast piklik 4 cm laiune ja 28 cm pikkune lamedapoolne "vorst". Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt piimaga ja puista peale veidi suhkrut.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni päts on pealt kergelt kuldne.
Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Siis lõika terava (hambulise) noaga kerge nurga alles umbes 20 viiluks paksusega umbes 1 cm. Laota need viilud külili ahjuplaadile ja küpseta 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed ja pealt kuivad.
Lase metallrestil jahtuda.
Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends". Pildi tegi LIISI.
Šokolaadi-mandliküpsised (cantucci)
Itaaliast pärit krõbedad küpsised, mida kastetakse magusasse VinSanto veini või piimakohvi sisse. Säilivad õhukindlas karbis kuu-kaks.