1 kg erinevaid tomateid
1-2 punast sibulat
värsket (õitsevat) punet
Õlikaste:2 sl külmpressitud oliiviõli
2 tl kvaliteetset palsamiäädikat (balsamico)
purustatud väike küüslauguküüs
purustatud musta pipart
Olenevalt tomatite suurusest, lõika need kas pooleks, neljaks või veelgi rohkemateks tükkideks.
Lõika punane sibul õhukesteks ratasteks. Pane suurele sõelale ja maitsesta julgelt meresoolaga. Raputa tomatid kergelt läbi, siis maitsesta uuesti soolaga ja raputa uuesti läbi, et sool ühtlaselt jaguneks.
(NB! Sool aitab tomatitest niiskust välja imada, tulemuseks on kontsentreerituma ja tomatisema maitsega salat).
Aseta sõel kausi kohale ja lase umbes 15 minutit seista. Viska siis kogunenud soolane tomatimahl minema.
Tõsta tomatid suurde kaussi ja puista peale värske pune.
Valmista õlikaste ja nirista see salatile. Maitsesta musta pipraga ja serveeri.
Tomatisalat sobib hästi omaette salatina, grillitud liha kõrvale või nt koos hea mozzarella ja röstitud ciabatta-leivaga.
Tomatite soolamise idee on Jamie Oliverilt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
ärge mahla minema küll visake. puhas raiskamine, seal ju palju head sees.
väga mõnus! pean tunnistama, et tomatite soolaga nõrutamine oli minu jaoks uus võte.
tegin ka, ülihea oli
Sama soolamisnipp peaks sobima ka värskele kurgile, olgu siis kurgisalat plaanis teha äädika või hapukoorega.
Väga hea, tõesline üllataja.
Tõeliselt hea tomatisalat! Herr abikaasa arvas ka, et edaspidi võikski sedamoodi tomatisalatit teha. Ja kuna ta eriti suur kokandushuviline pole, siis oli tore seda tema suust kuulda :)
Minu ammune foto:
Oma aia tomatisalat
Kasuta võimalikult erineva värvi, kuju ja suurusega tomateid - saad põnevama salati.