Suitsukanapirukas

Paprikamaitseline suitsukanapirukas sobib hästi nii argiõhtu eineks kui ka kohvilauale. Suitsukana asemel võib kasutada ka grillkana.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g (pärmi-)lehttainast

2 puhastatud suitsu- või grillkanakoiba või 3-4 kintsutükki

1 punane paprika

150 g (küüslaugumaitselist) toorjuustu

150 g riivitud juustu

1 sl värsket hakitud tüümiani

määrimiseks muna

Valmistamine

Rulli lehttainas ristkülikuks.

Tükelda kanaliha ja paprika, sega juurde riivitud juust ja toorjuust ning hakitud tüümian. Määri segu poolele lahtirullitud lehttainale. Tõsta peale ülejäänud tainas, servad vajuta kinni.

Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.

Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on tugevasti mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Linnuliha" (2005, Suitsu, Virkus, Kang), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Berit
postitatud 19.03.2009 20:33

Lehttainast võiks minu meelest poole vähem olla. Selline söödav täitsa, kuid kippus kuivapoolne pirukas tulema.

Miki
postitatud 07.04.2009 09:35

Mina olen teinud seda pirukat päris mitmel korral ning külalistele maitseb väga ;)

Redone
postitatud 05.08.2014 12:23

Mina paneks täidisesse ka võiga praetud hakitud sibulat ja natuke väikesteks tükkideks lõigatud ananassi, see teeb täidise mahlasemaks.

katikoplime
postitatud 01.05.2016 14:54

Väga, väga hea pirukas :D meile meeldib ;)

Pille
postitatud 03.03.2024 20:52

Üks vanem pilt ka, vist aastast 2010: