500 g (pärmi-)lehttainast
2 puhastatud suitsu- või grillkanakoiba või 3-4 kintsutükki
1 punane paprika
150 g (küüslaugumaitselist) toorjuustu
150 g riivitud juustu
1 sl värsket hakitud tüümiani
määrimiseks muna
Rulli lehttainas ristkülikuks.
Tükelda kanaliha ja paprika, sega juurde riivitud juust ja toorjuust ning hakitud tüümian. Määri segu poolele lahtirullitud lehttainale. Tõsta peale ülejäänud tainas, servad vajuta kinni.
Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri.
Retsept on tugevasti mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Linnuliha" (2005, Suitsu, Virkus, Kang), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lehttainast võiks minu meelest poole vähem olla. Selline söödav täitsa, kuid kippus kuivapoolne pirukas tulema.
Mina olen teinud seda pirukat päris mitmel korral ning külalistele maitseb väga ;)
Mina paneks täidisesse ka võiga praetud hakitud sibulat ja natuke väikesteks tükkideks lõigatud ananassi, see teeb täidise mahlasemaks.
Väga, väga hea pirukas :D meile meeldib ;)
Üks vanem pilt ka, vist aastast 2010:
Suitsukanapirukas
Paprikamaitseline suitsukanapirukas sobib hästi nii argiõhtu eineks kui ka kohvilauale. Suitsukana asemel võib kasutada ka grillkana.