Šokolaadi-kumkvaadi jäätis

Itaalia gelato-tüüpi jäätis, mille valmistamiseks läheb vaja jäätisemasinat. Kumkvaatide asemel võid proovida aprikoose, virsikuid, nektariine, mandariine..

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

40 g sõelutud kakaopulbrit

4.5 dl külma piima

1 suur või 2 väiksemat kaneelikoort

70 g suhkrut

4 suurt muna -

vaja on ainult munakollaseid!

1 sl kohviekstrakti või hästi kanget kohvi

225 g kinkaneid e. kumkvaate

Valmistamine

Sega kakaopulber vähese piimaga ühtlaseks pastaks, siis sega ülejäänud piimaga paksupõhjalises potis. Lisa kaneel ja suhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud.

Klopi munakollased kohviekstraktiga heledaks ja paksuks vahuks. Kalla peene joana juurde kuum piim, segu pidevalt ja hoolega kloppides.

Loputa pott külma veega puhtaks ning kalla jäätisepõhi uuesti potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (katab puulusika kumera poole). Tõsta pott tulelt ja lase kastmel täielikult jahtuda. Eemalda kaneelikoor.

Pese kumkvaadid hoolega ning peenesta köögikombainis (võib jääda kergelt tükiliseks). Sega jahtunud šokolaadikastme hulka.

Töötle vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele gelato-jäätiseks.

Loe veel:

Retsept on raamatust "essentials: chocolate" (Jane Donovan; Chocolate Kumquat Gelato)

LISA KOMMENTAAR