4 sl oliiviõli
500-600 g nahata kanakintsu
2-3 küüslauguküünt
1 hakitud sibul
50 g kuubikuteks lõigatud Serrano sinki või suitsupeekonit
2 suurt punast paprikat (eemalda seemned)
400 g purustatud konservitud tomateid
soola ja musta pipart
hakitud siledalehist peterselli kaunistamiseks
Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel pannil või kastrulis. Lisa kana kintsufileed, purustatud küüslauk ja hakitud sibul ning küpseta mõõdukal tulel 4-5 minutit, aeg-ajalt segades-pöörates, kuni kana on ümberringi kuldne.
Lisa kuubikuteks lõigatud Serrano sink ja peenelt viilutatud paprikakaunad. Kuumuta, aeg-ajalt segades, 1-2 minutit.
Lisa tomatikonserv, tüümianioks ja loorberileht ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta hästi tasasel tulel 1,5 tundi, kuni kana on täiesti pehme.
Maitsesta soola-pipraga, kaunista hakitud peterselliga ja serveeri.
Retseptiidee on Sergio Vasquezi raamatust "Fresh Spanish" (Chicken with red peppers, Pollo chilindrón), aga koguseid timmitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Suurendasin veidi kõigi ainete koguseid, et jätkuks kuuele. Lihtne retsept, tulemus oli väga ilus, aga maitse oli igavavõitu - põhimõtteliselt nagu kana keedetud paprikaga, mida oleks võinud oodatagi Ise oleksin lisanud tublisti vürtsi, aga siis oleks see juba üks teine retsept olnud. Serrano singi maitset eriti tunda ei jäänud, kulude vähendamiseks võib selle ilmselt edukalt asendada peekoni vmt-ga.
Pollo chilindrón e. kana paprikaga
Pollo chilindrón on algselt Loode-Hispaaniast Aragonist pärit roog, mis nüüdseks on populaarne üle kogu maa. Kasuta kana kintsufileesid - need on mahlasemad ja maitsvamad, kui tavaline rinnafilee.
Kõrvale sobib keedetud riis või kartulipuder, lisandiks küüslaugune lillkapsas.