Pollo chilindrón e. kana paprikaga

Pollo chilindrón on algselt Loode-Hispaaniast Aragonist pärit roog, mis nüüdseks on populaarne üle kogu maa. Kasuta kana kintsufileesid - need on mahlasemad ja maitsvamad, kui tavaline rinnafilee.
Kõrvale sobib keedetud riis või kartulipuder, lisandiks küüslaugune lillkapsas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

500-600 g nahata kanakintsu

2-3 küüslauguküünt

1 hakitud sibul

50 g kuubikuteks lõigatud Serrano sinki või suitsupeekonit

2 suurt punast paprikat (eemalda seemned)

400 g purustatud konservitud tomateid

1 tüümianioks

1 loorberileht

soola ja musta pipart

hakitud siledalehist peterselli kaunistamiseks

Valmistamine

Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel pannil või kastrulis. Lisa kana kintsufileed, purustatud küüslauk ja hakitud sibul ning küpseta mõõdukal tulel 4-5 minutit, aeg-ajalt segades-pöörates, kuni kana on ümberringi kuldne.

Lisa kuubikuteks lõigatud Serrano sink ja peenelt viilutatud paprikakaunad. Kuumuta, aeg-ajalt segades, 1-2 minutit.

Lisa tomatikonserv, tüümianioks ja loorberileht ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta hästi tasasel tulel 1,5 tundi, kuni kana on täiesti pehme.

Maitsesta soola-pipraga, kaunista hakitud peterselliga ja serveeri.

Loe veel:

Retseptiidee on Sergio Vasquezi raamatust "Fresh Spanish" (Chicken with red peppers, Pollo chilindrón), aga koguseid timmitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 23.01.2009 14:54

Suurendasin veidi kõigi ainete koguseid, et jätkuks kuuele. Lihtne retsept, tulemus oli väga ilus, aga maitse oli igavavõitu - põhimõtteliselt nagu kana keedetud paprikaga, mida oleks võinud oodatagi Ise oleksin lisanud tublisti vürtsi, aga siis oleks see juba üks teine retsept olnud. Serrano singi maitset eriti tunda ei jäänud, kulude vähendamiseks võib selle ilmselt edukalt asendada peekoni vmt-ga.

Pille
postitatud 07.12.2023 12:45

Nipitiri tehtud pilt: