Ahvenamaa pannkook

Mannapudruga valmistatud ahjupannkook Ahvenamaa moodi.

Hea võimalus järelejäänud mannapudru kasutamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

valmis mannaputru VÕI

4 dl vett

0.5 dl mannat

1 dl piima

2 muna

2 sl suhkrut

0.5 dl nisujahu

näputäis soola

0.5 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamine

Kuumuta 4 dl vett keemiseni ning sõrista juurde manna. Keeda 5 minutit. Lisa piim, sega ja lase pudrul jahtuda.

Sega ülejäänud ained pudru sekka.

Määri 24 cm ahjuvormi sulavõiga, kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Serveeri soojalt moosi ja vahukoorega.

Retsept on pärit Valio retseptivihikust (16.2.2004, Ahvenanmaan pannukakku). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

ramp589
postitatud 14.04.2004 08:11

Päris maitsev oli ning äitah retsepti eest!!!

Reet
postitatud 25.08.2004 11:24

Olen saanud nö päris ahvenamaa pannkooki,aga seda ei oska vist keegi järgi teha,kui kohalikud:-)Ahvenamaal serveeritakse seda ikkagi enamjaolt külmalt.

eva
postitatud 29.04.2006 14:08

väga maitsev kook on!

Nikki
postitatud 13.08.2006 14:31

Pakuti jah jahedalt ja vaarikamoosiga, mis samuti nendele omane. Selles mida meile pakuti oli tegelikult manna asemel hoopis riis ja lisatud oli veel mooniseemneid natuke. Proovin kodus siis sellist varianti teha.

Kadri
postitatud 11.08.2009 17:01

Tegin selle retsepti järgi. Tuli enam-vähem nagu Ahvenamaal, aga natukene lahja tuli. Ma asendaks ehk 1 dl veest piimaga voi paneks sorts kohvikoort. Mannat võiks ka veidi rohkem olla, aga maitseasi.

Hedi777
postitatud 23.12.2010 09:28

maitses mõnusalt

Pille
posted on 18.01.2016 19:08

Hedi saadetud foto ka:

Dee
postitatud 22.06.2011 12:54

Tegime täna hommikusöögiks. Sõime vaarikamoosiga. Väga hea oli, teeme kindlasti veel. :)

Kaare
postitatud 18.01.2016 21:39

Vee asendasin piimaga, sest teen alati putru piimaga. Lapsed sõid jahtunult nagu kooki :) Moosi ei tahetudki peale.