500 g naha ja kontideta kanakintsu või kanafileed
200 g maitsestamata jogurtit
1 kuhjaga tl harissa pastat
Kuskuss:3 dl vett
1 sl oliiviõli
1 tl soola
250 g kuskussi
2-3 sl võid
Lisaks:250 g kirsstomateid
kimp talisibulat (peamiselt valget osa)
peotäis värsket koriandrit
Lõika kana(kintsu)fileed ribadeks. Sega kausis jogurt ja harissa ning lisa kanaribad. Sega hoolega, siis kata kauss nt toidukilega ning pane kana tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.
Valmista kuskuss. Kuumuta potis vesi, sool ja õli keemiseni. Tõsta pott tulelt, sõrista juurde kuskuss, segu pidevalt segades. Kata pott kaanega ning lase 2-3 minutit paisuda. Siis tõsta pott uuesti tulele, lisa või väikeste tükkidena ning kuumuta segades 2-3 minutit, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja hoia soojas.
Kuumuta väike pann hästi tuliseks. Lisa veidi õli, siis kirsstomatid ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta paar-kolm minutit, kuni kirsstomatid on kuumenenud. Lisa kuskussile (segama ei pea).
Võta suur pann ning lisa kanaribad koos jogurti-harissamarinaadiga. Kuumuta keskmisel kuumusel 7-8 minutit, kuni kanaribad on läbi küpsenud. Kalla kanaribad koos läbikuumutatud marinaadiga kuskussile.
Sega kuskuss õrnalt läbi, siis lisa koriandrilehed ja hakitud talisibul. Serveeri.
Maitsev kanakuskuss harissaga
Kergelt vürtsikas kuskuss kana ja kirsstomatitega. Kõrvale paku nt kurgi-jogurtiraitat ehk mõnda külma kastet.