Maitsev kanakuskuss harissaga

Kergelt vürtsikas kuskuss kana ja kirsstomatitega. Kõrvale paku nt kurgi-jogurtiraitat ehk mõnda külma kastet.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kana:

500 g naha ja kontideta kanakintsu või kanafileed

200 g maitsestamata jogurtit

1 kuhjaga tl harissa pastat

Kuskuss:

3 dl vett

1 sl oliiviõli

1 tl soola

250 g kuskussi

2-3 sl võid

Lisaks:

250 g kirsstomateid

kimp talisibulat (peamiselt valget osa)

peotäis värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika kana(kintsu)fileed ribadeks. Sega kausis jogurt ja harissa ning lisa kanaribad. Sega hoolega, siis kata kauss nt toidukilega ning pane kana tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.

Valmista kuskuss. Kuumuta potis vesi, sool ja õli keemiseni. Tõsta pott tulelt, sõrista juurde kuskuss, segu pidevalt segades. Kata pott kaanega ning lase 2-3 minutit paisuda. Siis tõsta pott uuesti tulele, lisa või väikeste tükkidena ning kuumuta segades 2-3 minutit, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja hoia soojas.

Kuumuta väike pann hästi tuliseks. Lisa veidi õli, siis kirsstomatid ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta paar-kolm minutit, kuni kirsstomatid on kuumenenud. Lisa kuskussile (segama ei pea).

Võta suur pann ning lisa kanaribad koos jogurti-harissamarinaadiga. Kuumuta keskmisel kuumusel 7-8 minutit, kuni kanaribad on läbi küpsenud. Kalla kanaribad koos läbikuumutatud marinaadiga kuskussile.

Sega kuskuss õrnalt läbi, siis lisa koriandrilehed ja hakitud talisibul. Serveeri.

  • Eriti mõnus jääb se Belazu Rose Harissa'ga (kallim, aga nüansirohkem; sisaldab roosiõielehti)
LISA KOMMENTAAR

kodukanake
postitatud 27.02.2009 10:09

Väga hea söök oli. Kuna ma poest harissat ei leidnud, tegin punase curry pastaga. Sööjad kiitsid :).

P
postitatud 06.03.2012 14:36

Peale pikka otsimist sain harissa piprapoest kätte.Tundub ,et ma sain omale uue lemmik toidu .