Kuskuss peedi, spinati ja kitsejuustuga

Värvikirev ja toitev kuskussisalat, sobib hästi kaasavõetavaks lõunasöögiks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suure apelsini mahl ja riivitud koor

1 dl vett

140 g kiirkeedu- kuskussi

25 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid

85 g murendatud kõvemat kitsejuustu

6 hakitud kuivatatud aprikoosi

4 väikest keedetud peeti tükkidena

2 peotäit spinatit

soola ja musta pipart

Vinegrett:

2 sl külmpressitud oliiviõli

0.5 sidruni mahl

Valmistamine

Pane apelsinikoor, -mahl ja vesi väikesesse potti ning kuumuta keemiseni.
Pane kuskuss keskmise suurusega kaussi, vala peale kuum apelsinivedelik. Sega hoolega, siis kata kauss kinni ning lase kuskussil 5 minutit paisuda.
Sega kahvliga õhuliseks, siis lisa kreeka pähklid, kitsejuust, aprikoosid, peet ja maitseained.
Sega õli ja sidrunimahl (või kasuta mõnda valmis vinegrettkastet), lisa kuskussile ja sega hoolega.
Sega juurde spinatilehed ja serveeri.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (February 2009, Beet, spinach & goat's cheese couscous). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 17.06.2009 18:59

Täitsa mõnus oli. Sidrunimahla oleks võinud natuke vähem panna, jäi natuke domineerima.

Kärt
postitatud 15.03.2010 20:59

Väga maitsev! Asendasin sidrunimahla laimiga, ei olnud liiga domineeriv hapukus.