1 suure apelsini mahl ja riivitud koor
1 dl vett
140 g kiirkeedu- kuskussi
25 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid
85 g murendatud kõvemat kitsejuustu
6 hakitud kuivatatud aprikoosi
4 väikest keedetud peeti tükkidena
2 peotäit spinatit
soola ja musta pipart
Vinegrett:2 sl külmpressitud oliiviõli
0.5 sidruni mahl
Pane apelsinikoor, -mahl ja vesi väikesesse potti ning kuumuta keemiseni.
Pane kuskuss keskmise suurusega kaussi, vala peale kuum apelsinivedelik. Sega hoolega, siis kata kauss kinni ning lase kuskussil 5 minutit paisuda.
Sega kahvliga õhuliseks, siis lisa kreeka pähklid, kitsejuust, aprikoosid, peet ja maitseained.
Sega õli ja sidrunimahl (või kasuta mõnda valmis vinegrettkastet), lisa kuskussile ja sega hoolega.
Sega juurde spinatilehed ja serveeri.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (February 2009, Beet, spinach & goat's cheese couscous). Pildi tegi ZOOZI.
Kuskuss peedi, spinati ja kitsejuustuga
Värvikirev ja toitev kuskussisalat, sobib hästi kaasavõetavaks lõunasöögiks.